Vestuta cu aripioare


vestuta cu aripioare

vestuta cu aripioareVarsta: 8-12 luni;
Materiale necesare:
– 100 g fir melanj (100% bumbac, 300 m /100 g);
– Andrele cu snur nr. 3 si andrele pentru tricotarea ciorapilor nr.3;
– Croseta nr.3.5;

Densitatea lucrarii: 21 ochiuri x 30 randuri = 10 x 10 cm.

Descrierea lucrarii:

Fata si spate: Se monteaza pe andrea 96 ochiuri si se impart pe 4 andrele (cate 24 ochiuri pe fiecare andrea). In continuare se va tricota circular o bentita de 4 cm – 2×2 (2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos), dupa care se va tricota circular 18 cm punct jerseu (numai ochiuri fata).
In continuare, 2 andrele cu ochiuri vor fi pentru partea fata, 2 andrele cu ochiuri vor fi pentru partea spate, urmand ca fiecare parte sa se tricoteze separat.

Spate: Se trec ochiurile pentru partea spate pe andrelele cu snur nr.3 (46 ochiuri + 2 ochiuri de margine).
Se va tricota punct jerseu, in urmatoarele 5 randuri scazandu-se cate 1 ochi la inceputul si la sfarsitul randului. Dupa, se va tricota drept, pana cand lungimea detaliului va fi 28 cm (ultimul rand va fi pe partea dos).
In continuare se va tricota in felul urmator: randul 1 (partea fata) se tricoteaza 12 ochiuri + 1 ochi de margine, lucrarea se intoarce pe partea dos. Din randul 2 pana in randul 6 se va scadea cate 1 ochi dinspre partea gatului in fiecare rand pana cand raman 7 ochiuri + 1 ochi de margine. Se incheie ochiurile, lungimea detaliului este de 30 cm.
Se intoarce la primul rand, 12 ochiuri se lasa deschise pe o andrea ajutatoare, si celelalte 1 ochi de margine +12 ochiuri se vor tricota simetric cu primele 12+1 ochiuri.

Fata: Se trec ochiurile pentru partea fata pe andrelele cu snur nr.3 schema vestuta cu aripioare(46 ochiuri + 2 ochiuri de margine).
Se va tricota punct jerseu, in urmatoarele 5 randuri scazandu-se cate 1 ochi la inceputul si la sfarsitul randului. Dupa, se va tricota drept, pana cand lungimea detaliului va fi 22 cm (ultimul rand va fi pe partea dos).
In continuare se va tricota in felul urmator: randul 1 (partea fata) se tricoteaza 14 ochiuri + 1 ochi de margine, lucrarea se intoarce pe partea dos. Din randul 2 pana in randul 8 se va scadea cate 1 ochi dinspre partea gatului in fiecare rand pana cand raman 7 ochiuri + 1 ochi de margine. Se va tricota drept pana cand lungimea detaliului va fi de 30 cm, dupa care ochiurile se incheie.
Se intoarce la primul rand, 8 ochiuri se lasa deschise pe o andrea ajutatoare, si celelalte 1 ochi de margine +14 ochiuri se vor tricota simetric cu cele de pe partea stanga.

Gulerul: Se va tricota circular, elastic 2 x 1 (2 ochiuri fata, 1 ochi dos). Ochiurile ramase deschise se trec pe andrelele pentru ciorapi. In primul rand toate ochiurile se vor tricota fata si se vor mai adauga ochiuri de pe marginile inchise ale rascroielii gatului. Numarul de ochiuri trebuie sa se imparta la 3. Se tricoteaza elastic 2 x 1 pana cand lungimea gulerului va fi de 4 cm, dupa care ochiurile se incheie.

Manecile: Marginile rascroielii manecilor se vor croseta picioruse fara jeteu. Pentru a obtine maneci in forma de aripioare, de la umar se croseteaza treptat picioruse cu jeteu, semipicoruse cu jeteu, picioruse fara jeteu si semipicoruse.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *