Vesta tricotata cu finisaj de culoare contrastanta


vesta tricotata cu finisaj de culoare contrastanta

Vesta tricotata cu finisaj de culoare contrastantaMarime: pentru copii in varsta de 12-18 luni;
Materiale:
– 180 g acril de culoare maro si 20 g acril de culoare oranj;
– Andrele nr.3.5.
Densitatea tricotului: 20 ochiuri x 28 randuri= 10 x 10 cm.
Modelele utilizate la tricotarea vestutei:
Bata: 1 ochi fata, 1 ochi dos;
Pentru vestuta: Este necesar un numar impar de ochiuri. Se tricoteaza 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos pana la sfarsitul randului. Randul se incheie cu un ochi fata. Aceasta procedura se repeta mereu, atat pentru randurile fata, cat si pentru cele dos.

Descrierea lucrarii:
Partea din spate:
Se monteaza pe andrea 61 ochiuri, utilizand acrilul de culoare maro si se tricoteaza modelul pentru vestuta. Dupa 21 cm tricotati, pentru rascroiala manecelor, din amblele parti se scad la fiecare al doilea rand, dupa ochiul din margine, cate 1 ochi de 4 ori = 53 ochiuri, impletind doua ochiuri impreuna pe dos. La distanta generala de 34 cm, se incheie cate 14 ochiuri pentru fiecare umar si 25 ochiuri pentru rascroiala gatului.
Partea din fata:
Se monteaza pe andrea 61 ochiuri, utilizand acrilul de culoare maro si se tricoteaza modelul pentru vestuta. Dupa 6 cm tricotati, pentru rascroiala buzunarului se tricoteaza separat 19 ochiuri si urmatoarele 42 ochiuri, executand fiecare detaliu cu bobine separate. Dupa 8 cm tricotati, se aduna toate ochiurile pe andrea si se continua tricotarea.

La lungimea de 21 cm se executa rascroielile pentru maneci similar cu cele descrise pentru partea din spate. In acelasi timp, pentru rascroiala gatului in forma de V, se opreste pe un bold ochiul din mijloc si se tricoteaza ambele parti separat, scazand la fiecare al doilea rand, dupa ochiul din margine cate un ochi de 12 ori. La distanta generala de 34 cm, se incheie cate 14 ochiuri pentru fiecare umar.

Pentru executarea sacului buzunarului se monteaza pe andrea, utilizand acrilul de culoare maro, cate un ochi din fiecare ochi de pe marginea rascroielii buzunarului si se tricoteaza 7 cm un rand fata, un rand dos.

Pentru manseta buzunarului, din fiecare ochi de pe marginea dreapta a rascroielii buzunarului se monteaza pe andrea cu acril de culoare oranj cate un ochi si se tricoteaza 3 cm 1ochi fata, 1 ochi dos dupa care ochiurile se inchid.
Finisarea lucrarii:
Coasem detaliile tricotate pentru umarul drept. Pentru manseta din fata, folosind acrilul de culoare oranj, din fiecare ochi de pe marginea rascroielii gatului montam pe andrea cate un ochi, incluzand si ochiul de pe bold. Tricotam 1 ochi fata, 1 ochi dos, scazand din ambele parti ale ochiului central ( cel care a fost pe bold) cate un ochi, in fiecare rand. In randurile fata, tricotam 2 ochiuri impreuna pe dos, iar in randurile dos 2 ochiuri impreuna pe fata (vezi schema).

Dupa 3 cm tricotati, ochiurile se inchid.
Coasem detaliile tricotate pentru umarul stang. Pentru manseta din spate, folosind acrilul de culoare oranj, din fiecare ochi de pe marginea rascroielii gatului montam pe andrea cate un ochi. Tricotam 3 cm – 1 ochi fata, 1 ochi dos, dupa care inchidem ochiurile.
Se cos cu acuratete detaliile pentru partile laterale ale vestei, sacul buzunarului si marginile laterale ale mansetei buzunarului.
Vestuta finisata se spala inainte de a fi imbracata.


Comentarii la Vesta tricotata cu finisaj de culoare contrastanta

  • Cate randuri e bata? Ms

    Cristina 30 septembrie, 2014 11:04 am
  • 3 cm sau 8-10 randuri.

    Nina 1 octombrie, 2014 2:20 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *