tunica si ghetre senpolia

Tunica si ghetre

Tunica si ghetreVarsta: 3-4 ani
Materiale:
400 g fir de culoare verde si 50 g fir de culoare bej (50 % acril, 50 % lana, 392 m/100g);
Andrele cu snur si 5 andrele pentru ciorapi nr. 2.5;
Croseta nr.3.
Densitatea lucrarii: 20 ochiuri x 30 randuri = 10 x 10 cm.

Tunica:
Spatele: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare verde 82 ochiuri si se tricoteaza 4 cm 2 ochiuri fata si 2 ochiuri dos, dupa care se trece la punct jerseu.
Rascroiala manecilor se realizeaza 31 cm de la inceputul lucrarii: se inchid din ambele parti, in fiecare al 2-lea rand 1 x 5 ochiuri si 20 x 1 ochi. Concomitent, la distanta de 14 cm de la rascroiala manecilor se va realiza rascroiala gatului, inchizandu-se 18 ochiuri din mijloc, fiecare parte tricotandu-se separat. Cele 6 ochiuri ramase se inchid la distanta de 15 cm de la rascroiala manecilor.

Fata: Se tricoteaza similar cu spatele cu exceptia rascroielii gatului si a unui pliu realizat in zona bustului, pentru care se va tricota in felul urmator: la 28 cm de la inceputul lucrarii se va tricota 1 ochi de margine, 34 ochiuri fata, 12 ochiuri dos, 35 ochiuri fata. Urmatoarele randuri se vor tricota conform pozei. In continuare ochiurile se impart in doua parti, fiecare parte tricotandu-se separat.
Partea din dreapta: 1 ochi de margine, 34 ochiuri fata, 3 ochiuri dos, 3 ochiuri fata.
Partea din stanga se tricoteaza simetric cu cea dreapta. Rascroielile manecilor se realizeaza la fel ca cele de pe partea spate. Concomitent, la 12 cm de la rascroiala manecii, se realizeaza rascroiala gatului. In fiecare jumatate fata, din ambele parti ale pliului, in fiecare al 2-lea rand se vor inchide 1 x 10 ochiuri, 1 x 10 ochiuri, 1 x 3 ochiuri, 1 x 1 ochi. La distanta de 45 cm de la inceputul lucrarii, se inchid ochiurile ramase, 6 la numar.

Maneca: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare bej 56 ochiuri si se tricoteaza 2 randuri
punct jerseu, dupa care 4 randuri toate ochiurile dos cu fir de culoare verde. Se continua cu punct jerseu, scazandu-se in fiecare al 2-lea rand din ambele parti 1 x 5 ochiuri, 17 x 1 ochi, 1 x 2 ochiuri. La distanta de 16 cm de la inceputul lucrarii ochiurile ramase se inchid ( 8 ochiuri).

Gluga: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare verde 120 ochiuri si se tricoteaza 4 randuri toate ochiurile dos. Se continua cu punct jerseu, dupa 18 cm scazandu-se in fiecare al 2-lea rand din ambele parti 2 x 10 ochiuri, 2 x 5 ochiuri. La distanta de 22 cm de la inceputul lucrarii ochiurile ramase se inchid ( 60 ochiuri).

Buzunarul: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare verde 52 ochiuri si se tricoteaza 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos. Dupa 7 cm se scad in fiecare al 2-lea rand din ambele parti 2 x 4 ochiuri, 1 x 2 ochiuri. La distanta de 16 cm de la inceputul lucrarii ochiurile ramase se inchid ( 32 ochiuri).

Finisarea: Se cos detaliile hainei. Se coase gluga pe marginea rascroielii gatului. Se monteaza 204 ochiuri cu fir de culoare bej pe andrelele cu snur, incepand din mijlocul partii din fata. Se tricoteaza punct jerseu 2 randuri. Se confectioneaza 4 moturi cu diametrul de 4 cm. Se croseteaza din fir de culoare bej (firul sa fie in doua) se tricoteaza 2 sireturi de 25 cm din picioruse fara jeteu.Sireturile se cos de ambele margini ale glugii. La capetele sireturilor se coase cate un mot.

Ghetrele: Se monteaza pe 4 andrele de ciorapi 54 ochiuri cu fir de culoare bej si se tricoteaza circular doua ochiuri fata, 2 ochiuri dos, realizand in acelasi timp si modelul prezentat in schema nr.1. Dupa 7 cm, se trece la punct jerseu tricotand 14 cm, scazand apoi 2 ochiuri la distante egale.
La 23 cm de la inceputul lucrarii se tricoteaza 2 ochiur fata, 2 ochiuri dos, scazand in primul rand inca 4 ochiuri = 48 ochiuri, si se tricoteaza conform schemei nr.2. Dupa 5 cm toate ochiurile se inchid. Se confectioneaza 4 moturi cu diametrul 4 cm. Se croseteaza doua sireturi din picooruse fara jeteu cu lungimea de 16 cm si se cos de marginea sus a ghetrelor. La capatul sireturilor se cos moturile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *