top cu flori

Top cu flori

top cu flori
Marimea: 38;
Materiale necesare:
– 100 g fir alb Mondial Perla (60% bumbac, 35% poliester, 5 % poliamid, 120 m /50 g);
– Andrele nr. 7 si nr.8;

Densitatea firului: 15 ochiuri x 19 randuri = 10 x 10 cm;
Modelele de baza:
Elastic dublu: Randul1: Cu firul de lucru se tricoteaza * 1 ochi fata, 1 jeteu*, se repeta *-* pana la sfarsitul randului. Randul 2: * jeteul se tricoteaza ca ochi fata, se ia pe andrea 1ochi ca ochi dos fara a se tricota, firul inaintea lucrarii* se repeta *-* pana la sfarsitul randului. Randul 3 si cele ce il urmeaza: * 1 ochi fata se ia pe andrea 1ochi ca ochi dos fara a se tricota, firul inaintea lucrarii* se repeta *-* pana la sfarsitul randului.

Descrierea lucrarii:schema top cu flori
Spate: Se monteaza pe andrelele nr.7- 60 ochiuri si se tricoteaza 4 randuri elastic dublu. In continuare se va tricota cu andrelele nr.8 primele si ultimele 3 ochiuri ale randului elastic dublu, celelalte 54 ochiuri din centru punct jerseu.

Dupa 30 cm de la primul rand, se vor scadea dinspre partea dreapta dupa primele 3 ochiuri in fiecare al 2-lea rand 5 x 2 ochiuri si dinspre partea stanga inaintea ultimilor 3 ochiuri 14 x 2 ochiuri si 10 x 1 ochi.
Dupa 50 cm de la primul rand se incheie cele 12 ochiuri ramase pentru bretea.

Fata: Se tricoteaza similar cu partea spate.
Finisarea: Se realizeaza cusaturile laterale si cele ale bretelelor.
Floarea: Se monteaza pe andrelele nr.8- 40 ochiuri si se tricoteaza punct jerseu, scazand in fiecare al 2-lea rand 3 x 9 ochiuri. In randul 8 ochiurile ramase se trec pe o andrea ajutatoare, firul de lucru se taie, lasand un capat mai lung. Se trec ochiurile prin firul de lucru si se strange. Banda se rasuceste in asa fel incat sa se obtina forma unei flori.
Se tricoteaza 8 flori si se cos de marginea rascroielii gatului de pe partea fata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *