Sosetele Iepurasii veseli


Sosetele Iepurasii veseli

Sosete Iepurasi veseliMărimea : 24-25
Materiale:
50 g fir galben (100% bumbac), 50 g fir verde, 50 g fir alb.
Andrele nr. 2 pentru tricotare şosete.
Croşeta nr. 2

Şosete: Se montează pe andrea 40 ochiuri. Ochiurile se distribuie egal pe 4 andrele şi se tricotează circular 1 ochi fata, 1 ochi dos, 2 cm. 4 cm se vor tricota punct jerseu, după vom realiza talpa şosetei. Dupa 4 cm tricotaţi, ochiurile se împart in doua. 20 ochiuri rămân pe o andrea, 20 se vor tricota în felul următor: 2 cm punct jerseu. Dupa, cele 20 ochiuri se împart în 3: 6 ochiu- 8 ochiuri – 6 ochiuri. Al 8-lea ochi se va lua împreună cu primul ochi din ambele părţi. Ochiurile se scad, pana când rămânem pe andrea cu 8 ochiuri (cele din centru). Dupa se iau cate 6 ochiuri din ambele părţi. Se distribuie egal pe cele 4 andrele împreună cu cele 20 ochiuri de pe andreaua ajutătoare şi se continua punct jerseu 8.5 cm. Pentru boticul şosetei, se scade cate 1 ochi de pe fiecare andrea. Ultimele 4 ochiuri se închid, se taie firul şi se prinde pe dos. Al doilea ciorap se tricotează similar cu primul.

Iepuraşul:
Capul : Se croşetează cu lână alba. Rândul 1: se iau doua ochiuri lanţ, şi se croşetează 6 picioruşe fără jeteu în al 2-lea ochi. Rândurile 2 si 3 : ca şi rândul 1, se adaugă circular cate 6 ochiuri la distante egale.
Urechile (2 buc.): Se iau 15 ochiuri lanţ, 1 picioruş fără jeteu, 10 picioruşe cu jeteu, 3 picioruşe fără jeteu, semi-picioruş.

Burtica: Se croşetează cu lână alba. Rândul 1: se iau doua ochiuri lanţ, şi se croşetează 6 picioruşe fără jeteu în al 2-lea ochi. Rândurile 2 si 6 : ca si rândul 1, se adaugă circular cate 6 ochiuri la distante egale.
Lăbuţele din fata (2 buc.): Se iau 10 ochiuri lanţ, se croşetează 10 picioruşe cu jeteu.
Lăbuţele din spate (2 buc.): Se iau 15 ochiuri lanţ şi se croşetează 3 picioruşe cu jeteu, 3 picioruşe cu jeteu în următorul ochi lanţ, 11 picioruşe cu jeteu.

Toate detaliile se cos. Se croşetează încă un iepuraş şi se montează pe partea din fata a şosetei. Ochii, nasul, mustăţile şi buricul se cos cu aţă neagra.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *