Set pentru anotimpul rece


Set pentru anotimpul receVarsta: 3-6 luni;
Materiale:
– 180 g fir subtire din acril de culoare bleu marin;
– Andrele nr.3;
– Croseta nr.2.
Densitatea lucrarii: 35 ochiuri x 38 randuri= 10×10 cm.
Descrierea lucrarii:

Pelerina:
Spate si fata: Se tricoteaza ca un detaliu, incepand cu partea din fata. Se monteaza pe andrea 70 ochiuri, se tricoteaza 1 rand dos, 2 randuri cu jeteuri pentu fixarea ciucurilor, dupa care se tricoteza primele si ultimele 9 ochiuri 1 ochi fata x 1 ochi dos, cele 52 ochiuri din centru conform schemei nr.2.

La distanta de 8 cm se adauga din ambele parti in fiecare al 8-lea rand cate 1 ochi de 11 ori, inainte si dupa cele 52 ochiuri din centru. Ochiurile adaugate se tricoteaza impreuna cu cele 9 de pe margine (1 ochi fata x 1 ochi dos).

La distanta de 19 cm de la inceputul lucrarii, 16 ochiuri din centru se tricoteaza 2 cm 1 ochi fata x 1 ochi dos, celelelalte ochiuri se tricoteaza ca mai inainte. Dupa 2 cm ochiurile se impart in doua si fiecare parte se tricoteaza separat pana la o lungime de 27 cm care reperezinta partea fata.

Partea spate se tricoteaza simetric cu cea dreapta. Cand atingem lungimea de 54 cm ochiurile se inchid.
Se taie fire de lungime de 14 cm, se grupeaza cate 2 fire si se prind de marginile cu jeteuri. Se realizeaza 4 moturi cu diametrul de 4 cm si se prind de capetele celor 4 sireturi care se croseteaza in felul urmator: se croseteaza un lant de lungime de 25 cm din semipicioruse cu jeteu conform desenului. Sireturile se prind din ambele parti in locul unde au inceput adaugirile.
Schema-set-iarna-senpolia
Caciula: Pentru fiecare urechiusa se iau cate 11 ochiuri si se tricoteaza 1 ochi fata x 1 ochi dos, adaugand in fiecare al 2-lea rand cate 1 ochi din ambele parti de 4 ori, ochiurile adaugate se formeaza intre 2 ochiuri = 19 ochiuri.

Apoi, se monteaza pe andrea 21 ochiuri + 19 ochiuri urechiusa+ 53 ochiuri nou formate + 19 ochiuri urechiusa +21 ochiuri nou formate = 133 ochiuri. Se tricoteaza 9 cm 1 ochi fata x 1 ochi dos dupa care incep scaderile (Exemplu de scadere : 11 ochiuri fata, 2 ochiuri impreuna fata, 11 ochiuri fata etc. pana la sf. randului): in fiecare al 2-lea rand la distante egale se scad cate 10 ochiuri de 9 ori = 43 ochiuri. Urmatorul rand se tricoteaza 1 ochi fata, 2 ochiuri impreuna stanga… = 29 ochiuri. Se taie un fir de lungime mare se trece prin ochiurile deschise si se strange firul. Firul se trece pe partea din dos si se cos marginile caciulii dupa care se fixeaza.

Bentita se tricoteaza separat. Se monteaza pe andrea 17 ochiuri si se tricoteza conform schemei nr.2 o banda egala cu circumferinta caciulitei. Ochiurile se inchid, se prind marginile de cusatura caciulii si se prinde banda de marginea de jos a caciulii. Marginea de jos a caciulii si marginile urechiusii se croseteaza in felul urmator: 1 rand picioruse fara jeteu, 1 rand ‘pasi de rac’.

Se croseteaza 2 sireturi de lungime de 25 cm fiecare (1 rand semipicioruse cu jeteu) si se prind de partea din dos a fiecarei urechiuse. Se realizeaza 3 moturi, 2 se prind de fecare siret, unul se fixeaza in varful caciulii.

Manusile: Se monteaza pe andrea 35 ochiuri si se tricoteza 3 cm 1 ochi fata x 1 ochi dos, dupa care se continua tricotarea conform schemei nr. 3. Se taie un fir de lungime mai mare se trece prin ochiurile deschise si se strange. Firul se trece pe partea din dos si se fixeaza. A doua manusa se tricoteza asemanator.

Manusile se prind cu un snur de lungime de 40 cm crosetat (1 lant din semipicioruse cu jeteu).
Schema 3 set iarna


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *