Set crosetat cu trandafiri


set crosetat cu trandafiri

set crosetat cu trandafiriVarsta: 8-12 luni;
Materiale necesare:
– 250 g fir alb (100% bumbac, 240 m /50g);
– 50 g fir roz;
– Croseta nr.2;
– Panglica roz din atlas;
– Margele;

Descrierea lucrarii:
Topul:
Fata/Spate: Se croseteaza un lant din 90 ochiuri + 3 ochiuri lant pentru ridicare si se croseteaza conform schemei nr.1, realizand scaderile de ochiuri dupa tipar.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile laterale si ale umerilor, lasand necusuti cate 3 cm pentru fiecare umar, portiune prin care va trece siretul. Se croseteaza doua sireturi din 80 ochiuri lant si se trec prin portiunile necusute de 3 cm. Rascroiala gatului si a manecilor se vor finisa cu modelul “pico”. Marginea de jos a topului se va finisa conform schemei nr.2.
Se vor croseta 3 trandafiri dupa schema nr.3 si se vor coase pe partea fata asa cum e prezentat in poza. In centrul trandafirului se va coase cate o margeluta.
schema set crosetat cu trandafiri
Fusta: Se croseteaza un lant egal cu dimensiunile taliei + 3 cm. Lantul se inchide in cerc si se crseteaza 4 randuri dupa schema nr.4. Lantul de 3 cm lasat liber se va croseta cu 1 rand picioruse fara jeteu si 1 rand * 5 picioruse cu jeteu si 2 ochiuri lant*, in asa fel incat sa se formeze gauri, dupa care se va croseta cu 1 rand picioruse fara jeteu.
Pentru brau se va realiza un siret prin rasucire care se va trece prin gaurile formate.
Poalele fustei se vor croseta cu fir roz picioruse fara jeteu cu ‘pico’.
Se vor croseta 10 trandafiri dupa schema nr.3 si se vor coase asa cum e prezentat in poza.

Palariuta: Se croseteaza cu fir alb dupa schema nr.5, dupa care se vor croseta arcuri din 8 ochiuri lant. In fiecare arc se vor croseta cate 9 randuri dupa schema nr.6.
In continuare, se vor croseta arcuri din 11 ochiuri lant, centrul fiecarui arc se va fixa de ochiurile lant din randul anterior. In fiecare arc se vor croseta cate 15 picioruse cu jeteu, dupa care se va croseta dupa schema nr.2. Se vor croseta 3 trandafiri dupa schema nr.3 si se vor coase asa cum e prezentat in poza.
Prin randul situat deasupra borurilor se va trece panglica din atlas.

Gentuta: Se croseteaza un lant din 6 ochiuri se inchide in cerc si se croseteaza 1 rand din 12 picioruse cu jeteu. Dupa, se va croseta un cerc cu diametrul de 12 cm, adaugand la intervale egale in fiecare rand cate 12 picioruse cu jeteu.
Se va continua crosetarea drept cu 3 randuri dupa schema nr.1, 4 randuri picioruse cu jeteu, 3 randuri dupa schema nr.1, 3 randuri picioruse cu jeteu.
Realizarea gaurilor se va face crosetand dupa schema nr.7, apoi se va croseta 1 rand picioruse fara jeteu,dupa care se va croseta dupa schema nr.2.

Finisarea: Se realizeaza 2 sireturi prin rasucire, unul se trece prin randul cu gauri, celalalt se va fixa de gentuta in calitate de bretea. Se vor croseta 3 trandafiri dupa schema nr.3 si se vor coase asa cum e prezentat in poza.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *