Sarafan si caciulita orange


vara in orange

vara in orange
Varsta: 1-2 ani;
Materiale necesare:
– 150 g fir de culoare orange (100% microfibra, 152 m/ 50 g);
– Andrele nr.3.

Modelul de baza:
Numarul de ochiuri trebuie sa se imparta la 3 + 2 ochiuri de margine.
Randul 1: 1 ochi de margine,* 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna in spatele ochiurilor, 1 ochi fata*, se repeta *-*, 1 ochi de margine.

Randul 2: 1 ochi de margine,* 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna dos, jeteul din randul anterior se va tricota dos*, se repeta *-*, 1 ochi de margine.

Descrierea lucrarii:
Sarafanul:
Se tricoteaza din doua parti asemanatoare, de jos in sus.
Se monteaza pe andrea 68 ochiuri si se tricoteaza modelul de baza 30-32 cm, dupa care se va tricota cu punct semielastic 1.5-2 cm.
Partea a doua se tricoteaza la fel.

Manecutele in forma de aripioare se tricoteaza in felul urmator: Se monteaza pe andrea 68 ochiuri si se tricoteaza modelul de baza 6 cm, dupa care se va tricota cu punct semielastic 1.5-2 cm. In ultimul rand tricotat cu punct semielastic se vor tricota cate 2 ochiuri impreuna, dupa care ochiurile se vor incheia.
Se cos marginile laterale ale ambelor parti. Se cos manecutele. Dupa necesitate, prin banda tricotata cu punct semielastic a manecutelor se poate trece un elastic.

Caciulita:
Se monteaza pe andrea 98 ochiuri si se tricoteaza punct semielastic 1.5-2 cm, dupa care 10 cm modelul de baza.
Dupa, se vor scadea ochiurile in felul urmator: * 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna in spatele ochiurilor, 4 ochiuri impreuna fata* se repeta *-* de 16 ori. Scazand in acest mod, in loc de 32 benzi tricoate conform modelului de baza vor ramane 16.

Se continua tricotarea cu modelul de baza – 2 cm, se repeta scaderile. Se mai tricoteaza 2 cm modelul de baza, apoi iar se scad ochiuri.
Ochiurile ramase se trec prin firul de lucru. Firul se strange si se trece pe partea dos a lucrarii. Cu firul de lucru se va realiza cusatura din spate a caciulitii, aplicand cusatura de tricotaj.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *