Sarafan orange cu omida


sarafan orange cu omida

sarafan orange cu omidaVarsta: 2 ani;

Materiale necesare:
– 200 g fir de culoare orange (100 % acril, 400 m /100 g);
– 5-10 g fir ciufuli de culoare verde ;
– 5-10 g fire multicolore pentru omida;
– Andrele nr.2.5;
– Croseta nr.2.5;
– Nasturi in forma de fluturasi, buburuze.

Descrierea lucrarii:
Spate: Se monteaza pe andrele 101 ochiuri si se tricoteaza 1.5 cm punct lenes. In continuare se va tricota modelul de baza: 9 ochiuri dos, 1 ochi fata ( in randurile dos ochiurile se tricoteaza asa cum se prezinta).
Dupa 3 cm tricotati cu modelul de baza, dn cele 9 ochiuri dos se va scadea cate 1 ochi dos. Aceasta scadere se va repeta de 3 ori dupa fiecare 3 cm tricotati.
Dupa 29 cm de la primul rand, pentru rascroiala manecilor se vor incheia din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 1 x 4 ochiuri, 3 x 2 ochiuri si 2 x1 ochi.
Dupa 15 cm de la rascroiala manecilor se va realiza rascroiala gatului, incheindu-se 15 ochiuri din centru si fiecare parte tricotandu-se separat. Dinspre marginile rascroielii gatului se vor incheia in fiecare al 2-lea rand 1 x 5 ochiuri, 1×2 ochiuri si 1 x1 ochi.
Dupa 50 cm de la primul rand, se incheie cate 8 ochiuri ramase pentru umere.

Fata: Se tricoteaza similar cu partea spata, dar cu rascroila gatului un schema sarafan orange cu omidapic mai adanca.
Dupa 12 cm de la rascroiala manecilor se vor incheia 13 ochiuri din centru, fiecare parte tricotandu-se separat. Dinspre marginile rascroielii gatului se vor incheia in fiecare al 2-lea rand 2 x 3 ochiuri, 1×2 ochiuri si 1 x1 ochi.
Ochiurile ramase pentru umar se vor incheia la distanta de 50 cm de la primul rand.

Omida: Din fir ciufulit de culoare verde se croseteaza 1 lant din 10 ochiuri care se inched in cerc. Se croseteaza 10-15 cm randuri formate din picioruse fara jeteu. Din firele multicolore se vor realiza cateva buline in felul urmator: Dintr-un ochi se formeaza 5 ochiuri- 1 ochi fata, 1 jeteu, 1 ochi fata, 1 jeteu, 1 ochi fata. In randurile 2-4 toate ochiurile si jeteurile se tricoteaza dos, iar in randul 5 toate ochiurile se tricoteaza impreuna fata.

Finisarea: Se cos detaliile sarafanului. Pe marginile rascroielii gataului si a manecilor se va croseta 2 randuri picioruse fara jeteu cu fir de culoare galbena. Se coase omida, fluturasii, buburuzele asa cum e prezentat in poza.


Comentarii la Sarafan orange cu omida

  • toate lucrurile sint f f bine explicate , mutumesc nina ca ai creat acest site

    ana suteu 30 noiembrie, 2012 1:30 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *