Sarafan lila. Ideal pentru plimbarile in serile de vara


Sarafan lila. Ideal pentru plimbarile in serile de vara

Sarafan lila. Ideal pentru plimbarile in serile de varaVârsta: 1an
Materiale:
– 100 g lână 220m/50g de culoare lila în doua fire;
– Andrele nr.4.5;
– 5 nasturi;
– 150 cm panglica din atlas de 2.5 cm lăţime.

Modelele utilizate:
Modelul A: nr de ochiuri este par 11+9, se tricotează conform schemei nr. 1;
Modelul B: nr de ochiuri este par 11+7, se tricotează conform schemei nr. 2.
Densitatea tricotului: 20 ochiuri x 28 rânduri = 10×10 cm.

Descrierea lucrării:
Partea din spate şi din fata se tricotează concomitent pana la răscroiala mânecilor. Se montează pe andrele 131 ochiuri şi se tricotează 6 rânduri punct leneş.
Dupa, din ambele părţi se vor tricota cate 6 ochiuri punct leneş, iar cele 119 ochiuri din mijloc se vor tricota 32 rânduri modelul A.
La înălţimea de 5 cm de la cele 6 rânduri punct leneş (rândul 14), din dreapta spre stânga, după primele 2 ochiuri in fiecare al 13-lea rand, se realizează cate o cheotoare (doua ochiuri se închid, si se aduna în rândul următor).

Dupa cele 32 rânduri, urmează 6 rânduri punct leneş, 16 rânduri punct jerseu. In următorul rand la distante egale se scad 26 ochiuri (la fiecare al 5-lea ochi se scade 1 rămânem cu 95 ochiuri).

Urmează 4 rânduri punct leneş. In următorul rand se realizează gauri pentru panglica de atlas în felul următor: 1 ochi de margine, *1 jeteu, 1 ochi se ia ca ochi fata, ochiul doi se tricotează fata si se trece peste primul ochi, 5 ochiuri fata*, se repeta de la * la * de 13 ori, 1 jeteu, 1 ochi se ia ca ochi fata, ochiul doi se tricotează fata si se trece peste primul ochi. Următorul rand se tricotează fata, după care urmează încă 4 rânduri punct leneş. Dupa, la fiecare al 19 ochi se scade 1 ( 5 ochiuri scăzute= 90 ochiuri) şi 6 rânduri punct jerseu.

Pentru realizarea răscroielii mânecii se tricotează în felul următor: 6 ochiuri fata (punct leneş), 4 ochiuri fata (punct jerseu), 7 ochiuri modelul B, 1 ochi fata, 6 ochiuri fata (punct jerseu).

Cu alt fir se tricotează următoarele 52 ochiuri în felul următor: 6 ochiuri fata (punct jerseu), 40 ochiuri modelul B, 6 ochiuri fata (punct jerseu). Din nou cu alt fir se tricotează următoarele 24 ochiuri: 6 ochiuri fata (punct leneş), 4 ochiuri fata (punct jerseu), 7 ochiuri modelul B, 1 ochi fata, 6 ochiuri fata (punct jerseu).

La distanta de 6 cm de la începutul răscroielii mânecii (16 rânduri), continuând sa tricotam benzile pentru cheotoare si răscroiala mânecii punct leneş, ochiurile ramase se tricotează punct jerseu 6 rânduri, in fiecare al 2-lea rand scăzându-se cate un 1 ochi de 3 ori. Scăderea de la dreapta spre stânga: 1 ochi se ia ca ochi fata, ochiul doi se tricotează fata şi se trece peste primul ochi. Scăderea de la stânga spre dreapta: 2 ochiuri împreună fata.

La distanta de 8 cm de la începutul răscroielii mânecii (22 rânduri), pentru răscroiala gatului toate ochiurile se tricotează punct leneş- 8 rânduri, in fiecare al doilea rand, după cele 6 ochiuri (punct leneş) se scade cate 1 ochi de 2 ori.

Primele 13 ochiuri ale părţii din dreapta se închid, 30 ochiuri partea spate se închid şi ultimele 13 ochiuri ale părţii stângi se închid. Cele 6 ochiuri pentru fiecare breteluta se tricotează în continuare punct leneş (20 randuri). In rândul 17 se realizează cate o cheotoare in fiecare breteluta, in cele 2 ochiuri din mijloc.

Dupa 20 rânduri, ochiurile se inchid.
Finisarea lucrării: Se taie doua bucăţi de panglica de lungime de 20 cm si se prind bretelutele din spate cu bretelutele corespunzătoare din fata. Nasturii se cos la nivelul cheotoare-lor. Panglica rămasă se trece prin gaurelele tricotate la nivelul taliei şi se leagă la mijloc.
schema sarafan


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *