sapca violeta crosetata cu stelute

Sapca violeta crosetata cu stelute

sapca violeta crosetata cu steluteCircumferinta craniana: 55-56 cm;

Materiale necesare:

– 100 g fir Original Tweed, Silke (80% lana, 20% poliamida, 50g/105m);

– Croseta nr.3;

– 3 stelute din plastic.

Descrierea lucrarii:

Se croseteaza un lant din 5 ochiuri si se inchide in cerc printr-un piciorus de legatura. In centrul cercului se croseteaza 6 picioruse fara jeteu iar al 7-lea piciorus fara jeteu se va croseta in ochiul lant de ridicare. Lucrarea se va realiza in acest mod pe spirala conform schemei, adaugind in fiecare rand cate 6 picioruse fara jeteu. Fiecare piciorus fara jeteu se va croseta in jumatatea din spate a ochiului lant.

Cand diametrul cercului va fi 25 cm, se va croseta 1 rand drept dupa care se vor realiza scaderi de ochiuri in acelasi mod cum au fost efectuate adaugirile, pana cand diametrul sepcii va fi de 16-17 cm. Dupa, se vor croseta drept 4 cm -picioruse fara jeteu.

In continuare, pe o portiune de 24 cm de pe partea din fata a sepcii se va croseta cozorocul sepcii cu picioruse fara jeteu din ambele jumatati ale unui ochi lant.schema sapca violeta crosetata cu stelute

Pentru realizarea rotunjirilor se vor croseta cate 2 picioruse cu jeteu impreuna la inceputul si sfarsitul fiecarui rand.

Cand latimea cozorocului va fi 7 cm, lucrarea se va finisa.

Pe marginile cozorocului se vor croseta 2 randuri picioruse fara jeteu, crosetand in fiecare colt al acestuia in primul rand cate 2 picioruse fara jeteu dintr-un piciorus.

Sapca se va decora cu cele 3 stelute din plastic.

 

One thought on “Sapca violeta crosetata cu stelute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *