Salopeta cu pete negre


Salopeta cu pete negre

Salopeta cu pete negreVarsta: 6 luni;
Materiale:
– 250 g fire orange ( 50% lana, 50% acril, 180 m/100 g) si cateva grame fire de culoare alba si neagra;
– 12 nasturi;
– Andrele nr.3.
Densitatea tricotului: 25 ochiuri x 31 randuri = 10 x 10 cm.

Descrierea lucrarii:
Pantalonasii:
Cracul drept si stang al pantalonasilor: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare alba 25 ochiuri + 2 ochiuri margine si se tricoteaza 2 cm 1 ochi fata, 1 ochi dos, dupa care se va tricota punct jerseu cu fir de culoare orange. Pentru rascroiala cracilor, in randul 4 din ambele parti se adauga 1 x 1 ochi, si in fiecare al 6-lea rand se adauga 3 x 1 ochi. Cand cracul pantalonului atinge lungimea de 14 cm, ochiurile se trec pe o andrea ajutatoare. Similar se tricoteaza si celalalt crac.

Spatele: Se iau pe andrea jumatate din ochiurile cracului stang, 3 ochiuri, jumatate din ochiurile cracului drept si se tricoteaza punct jerseu. La distanta de 30 cm de la inc. lucrarii din ambele parti se scade cate 1 ochi, dupa care *in fiecare al 2-lea rand se scad 2x 1 ochi si in fiecare al 4-lea rand 1 x 1 ochi*, se repeta *-* de 2 ori.
La distanta de 38 cm de la inceputul lucrarii, pentru rascroila manecilor se inchid din ambele parti cate 3 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand 1 x 2 ochiuri si 3x 1 ochi. La distanta de 49 cm de la inceputul lucrarii, se inchid 16 ochiuri din mijloc, iar in al 2-lea rand dinspre marginea interna se inchid 1 x 3 ochiuri. Cand atingem lungimea de 50 cm toate ochiurile se inchid.

Partea dreapta si stanga fata: Se monteaza pe andrea jumatatea ramasa din ochiurile cracului drept si se tricoteaza punct jerseu. Pana la rascroiala gatului , se vor realiza scaderile de ochiuri din stanga spre dreapta asa cum e descris in partea spate, iar din dreapta spre stanga se va tricota fara scaderi. Partea stanga fata se va tricota simetric cu cea dreapta.
In continuare se va reliza rascroiala gatului. La distanta de 46 cm de la inceputul lucrarii, se inchid 2 ochiuri. Pentru o forma rotunda dinspre marginea interna se vor inchide in fiecare al 2-lea rand 1 x 3 ochiuri, 2 x 2 ochiuri, 1 x 1 ochi. Ochiurile ramase se vor inchide la distanta de 50 cm de la inceputul lucrarii.

Manecile: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare alba 39 ochiuri + 2 ochiuri margine si se tricoteaza o bentita de 2 cm 1 ochi fata, 1 ochi dos. Se schimba firul, adaugandu-se in randul 2 din ambele parti cate 1 ochi, dupa care in fiecare al 2-lea rand 2 x 1 ochi si in fiecare al 4-lea rand 4 x 1 ochi. La distanta de 13 cm de la inceputul lucrarii, se inchid din ambele parti 3 ochiuri, in fiecare al 2-lea rand 5 x 2 ochiuri, 1 x 3 ochiuri, 1 x 4 ochiuri. Ochiurile ramase se inchid la distanta de 18 cm de la inceputul lucrarii.

Finisarea: Se cos detaliile care formeaza umarul salopetei. De pe marginea rascroielii gatului se monteaza pe andrea cu fir de culoare orange 60 ochiuri si se tricoteaza punct lenes 2.5 cm. De pe fiecare margine a partii stangi + cracul pantalonului stang si a partii dreapta fata + cracul pantalonului drept se monteaza cate 100 ochiuri si se tricoteaza punct lenes 2.5 cm. Pe partea dreapta fata, cand lungimea bentitei este de 1.5 cm se vor realiza 6 cheotoare la distante egale una de alta, prima fiind situata cu 1 cm mai jos de marginea de sus a salopetei.

Pe marginea cracilor pantalonilor din partea spate se vor monta pe andrea cate 50 ochuri si se va tricota o bentita de latime de 2, 5 cm punct lenes, la latimea de 1, 5 cm pe fiecare parte a cracilor din partea spate se vor realiza cate 3 cheotoare.
Se cos celelalte detalii. Pe salopeta se vor coase cu fir de culoare neagra cateva pete la intamplare.
schema salopeta cu pete


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *