Bolero romantic si frumos


Bolero Romantic si frumos

Bolero Romantic si frumosVârsta: 6-9 luni;
Materiale:
-150g fire (70% lână, 30% acril), 100 g mohair (60% acril si 40% poliamid) de culoare bej;
– andrele nr.5;
– Croşeta nr.5.
Densitatea tricotului: 19 ochiuri x 23 rânduri= 10x10cm.

Descrierea lucrării:
Partea spate: Cu firul din lână se montează pe andrele 52 ochiuri şi se tricotează punct jerseu. Pentru răscroiala mânecii, la distanta de 14 cm de la începutul lucrării se închid din ambele părţi cate 5 ochiuri. Cele 42 de ochiuri ramase se tricotează pana atingem distanta de 25 cm, după care se închid cate 11 ochiuri pentru fiecare umăr şi 20 pentru răscroiala gatului.

Partea dreapta fata: Cu firul din lână se montează pe andrele 9 ochiuri şi se tricotează punct jerseu. In fiecare al 2-lea rand se adaugă cate 1 ochi de 16 ori =25 ochiuri. Pentru răscroiala mânecii, la distanta de 14 cm de la începutul lucrării se închid 5 ochiuri. Simultan, din partea opusa se scade cate 1 ochi de 9 ori în fiecare al 2-lea rand. Scăderea se realizează după primele 2 ochiuri de la margine. La distanta de 25 cm de la începutul lucrării se închid 11 ochiuri pentru umăr.

Partea stângă fata: Se tricotează simetric cu cea dreapta.
Mâneca: Cu firul din lână se montează pe andrele 30 ochiuri şi se tricotează punct jerseu. In fiecare al 12-lea rand se adaugă din ambele părţi cate 1 ochi de 2 ori =34 ochiuri. La distanta de 13 cm de la începutul lucrării se închid din ambele părţi în fiecare al 2-lea rand 6 ochiuri, 5 ochiuri şi 12 ochiuri. Lungimea mânecii va fi de 16 cm.
Pe marginea de jos a mânecilor, cu fir din mohair se iau 30 de ochiuri si se tricotează 1 ochi fata, 1 ochi dos. In rândul 5 se adaugă după fiecare 5 ochiuri cate 1 ochi dos. La distanta de 5 cm de la începutul lucrării ochiurile se închid.

Finisarea: Se cos detaliile hăinuţei. De la mijlocul răscroielii gatului de pe partea din spate se montează pe andrele cate 1 ochi din fiecare ochi de pe margine de jur împrejur si se tricotează 1 ochi fata, 1 ochi dos. In rândul 5 in fiecare al 6-lea ochi se adaugă cate 2 ochiuri, tricotând dintr-un ochi 3. La distanta de 4 cm de la începutul lucrării ochiurile se închid. Marginile volănaşelor se prind pe partea din dos a spatelui.

Se croşetează doua şireturi din ochiuri lanţ de lungime de 15 cm si se cos la începutul răscroielii gatului pe partea din dos sub banda cu volane.
Schema Bolero


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *