Rochita „Ratusca sfioasa”


Rochita "Ratusca sfioasa"

Rochita Varsta: 1-2 ani;
Materiale:
– 200 g fir de culoare roz (25% lana, 75% acril);
– 100 g fir melanj;
– Andrele nr. 2.5;
– Croseta nr.2;
– 2 nasturi;
– Aplicatie desenata.

Modelul de baza:
Randul 1: *1 ochi fata, 1 ochi dos*, se repeta *-* pana la sfarsitul randului. Randul 2: toate ochiurile fata. Se repeta randurile 1-2.

Spate: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare roz 120 ochiuri si se tricoteaza 25 cm modelul de baza, dupa care toate ochiurile se vor tricota cate 2 ochiuri impreuna. Dupa, se vor tricota 3 cm punct semielastic si 10 cm drept modelul de baza.
Pentru rascroiala manecilor se vor incheia din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 1 x 5 ochiuri si 1 x 2 ochiuri. Numarul ochiurilor se vor imparti in doua si fiecare parte se va tricota separat.
Dupa 40 cm tricotati de la primul rand se vor incheia 11 ochiuri dinspre marginea interioara si se vor tricota ochiurile umarului inca 1.5-2 cm. Cele 12 ochiuri ramase se vor incheia. Partea cealalta se va tricota simetric.
Fata: Se tricoteaza similar cu partea spate cu mici exceptii. Dupa banda tricotata cu punct semielastic se va continua tricotarea cu fir melanj. Dupa 15 cm de la bentita tricotata cu punct semielastic, pentru rascroiala gatului se vor incheia 16 ochiuri din mijloc, fiecare parte se va tricota in continuare separat. In fiecare al 2-lea rand se vor scadea dinspre marginile interioare 2 x 2 ochiuri. Ochiurile umarului se vor incheia cand se ajunge la lungimea partii spate. Cealalta parte se va tricota simetric.
Maneca: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare roz 30 ochiuri si se tricoteaza 2 cm punct jerseu, dupa care se va tricota cu fir melanj 1 rand cu ochiuri dos si se vor adauga la intervale egale 15 ochiuri.
In continuare se va tricota modelul de baza, adaugand in fiecare al 6-lea rand cate 1 ochi din ambele parti.
Dupa 20 cm tricotati de la primul rand se vor incheia din ambele parti cate 5 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand se vor incheia cate 3 ochiuri pana cand vor ramanea 10 ochiuri. Ochiurile ramase se incheie.

Pieptarasul: se monteaza pe andrea cu fir de culoare roz 60 ochiuri si se tricoteaza 2 randuri modelul de baza, dupa care din ambele parti in fiecare al 2-lea rand se vor tricota cate 3 ochiuri impreuna fata, pana cand detaliul va lua forma de semicerc. Ochiurile ramase se incheie,
schema rochita ratusca-sfioasa senpolia
Bretelele: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare roz si se tricoteaza modelul de baza 10 cm, dupa care ochiurile se inchid. Se tricoteaza 2 bretele.

Finisarea: Se coase pieptarasul si bretelele de partea fata (vezi poza). Se cos toate celelalte detalii. Se monteaza pe andrea ochiurile de pe marginea rascroielii gatului si se va tricota un elastic 2 x 2 -5 cm, dupa care se va tricota cu fir de culoare roz 2 cm punct jerseu. Ochiurile se incheie.
Pe marginile pliului de pe partea spate, a bretelelor si a pieptarasului se va croseta 1 rand picioruse fara jeteu. In partea spate a gulerului se va realiza doua cheotoare (4 ochiuri lant). Se cos nasturii.
Pieptarasul se poate accesoriza cu o aplicatie din desenul animat preferat.


Comentarii la Rochita „Ratusca sfioasa”

  • nina, salom, am o intrebare daca la roci=hita ratusca sfioasa nr. andrelelor e 4.5 cam cite ochiuri sa pun? crezi ca 100-110 e destul??????????????multumesc de atentie , o zi buna

    ana suteu 10 ianuarie, 2012 10:06 am

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *