rochita pentru orice ocazie

Rochita pentru orice ocazie

rochita pentru orice ocazieVarsta: 6 ani;
Materiale necesare:
– 350 g fir de culoare verde (100% acril);
– Cateva grame fir de culoare neagra;
– 4 nasturi;
– Croseta nr.3.

Densitatea lucrarii: 15 picioruse cu jeteu = 10 cm.

Descrierea lucrarii: Rochita se va croseta ca un singur detaliu incepand de la rascroiala gatului.
Cu fir verde se croseteaza un lant din 67 ochiuri si se croseteaza picioruse cu jeteu, adaugand in primul rand din fiecare al 2-lea ochi cate 1 ochi = 100 ochiuri.
In randul 3 se va adauga cate 1 ochi dupa fiecare 2 ochiuri = 133 ochiuri, in randul 5 dupa fiecare 3 ochiuri = 166 ochiuri. Randurile 2, 4, 6 se vor croseta fara adaugiri de ochiuri.
schema rochita pentru orice ocazie
Cu fir de culoare contrastanta se vor marca 23 ochiuri pentru prima jumatate a partii spate, 38 ochiuri pentru maneca, 44 ochiuri pentru partea fata, 38 ochiuri pentru maneca si 23 ochiuri pentru a doua jumatate a partii spate.
Se unesc ochiurile partii spate si fata = 90 ochiuri si se croseteaza circular. Primul rand se va croseta picioruse cu jeteu, apoi se va realiza modelul din schema nr.1, realizand in primele 5 randuri adaugarile de ochiuri necesare, dupa care se va croseta drept numai randul 5.
Dupa 37 cm de la crosetarea circulara, cu fir de culoare neagra se va croseta 1 rand semipicioruse cu jeteu si se va taia firul de lucru.

Finisarea: Marginea rascroielii gatului, rascroielii manecilor si croielii de pe spate cu 1 rand semipicioruse cu jeteu cu fir de culoare neagra.
Pe partea stanga a croielii de pe spate se vor coase nasturii. In calitate de cheotoare se vor utiliza gaurile rezultate in urma crosetarii modelului de baza.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *