Rochita mov


rochita mov

rochita movVârsta: 4 ani;

Materialele necesare:
300 g fire culoare mov ( 70% lână, 30 % acril, 200m/ 100g);
100 g fire de culoare roz de aceeași calitate ca cea mov;
Andrele cu șnur nr. 4;
Croșeta nr.2.

Modelul utilizat pentru tricotarea fustiței: Se tricotează conform schemei nr. 1. In schema sunt prezentate doar rândurile fata, rândurile dos se tricotează conform pozei. Rândurile 1-14 se repeta pe măsura ce înaintăm în înălțime. In locurile numerotate în schema cu cifra 7, la fiecare al 10-lea rand se adaugă cate 1 ochi, tricotând ochiurile adăugate în rândurile fata ca ochiuri pe dos, iar în rândurile dos ca ochiuri pe fata.

Floarea: Se croșetează conform schemei nr.2. Banda croșetată se rulează in forma de spirala si se prinde la baza.
Spirala se croșetează conform schemei nr.3.

Siretul: se montează 3 ochiuri p andrele și se tricotează fata, de fiecare data, după tricotarea tuturor ochiurilor din rand, se muta ochiurile la capătul opus al andrelei.

Modelul utilizat pentru tricotarea părții de sus a rochiței: Cu firul de culoare roz se montează pe andrele jumătate din necesarul de ochiuri și se tricotează în continuare cu firul de culoare mov.
Rândul 1: 1 ochi margine, 1 ochi fata, 1 jeteu, se repeta pana la sfârșitul rândului. Rândul se sfârșește cu un ochi margine.
Rândul 2: 1 ochi margine, jeteul se tricotează ca ochi fata, următorul ochi se ia pe andrea fără a fi împletit ca ochi dos, firul se trece înaintea ochiului. Se repeta pana la sfârșitul rândului. Rândul se termina cu un ochi margine.
Rândul 3 și următoarele: 1 ochi margine, 1 ochi fata, următorul ochi se ia pe andrea fără a fi tricotat ca ochi dos, firul se trece înaintea ochiului. Se repeta pana la sfârșitul rândului. Rândul se termina cu un ochi margine.

Descrierea lucrării: Rochița se tricotează incepand de la gat. Se montează pe andrele 39 ochiuri de culoare roz și se tricotează 6 rânduri utilizând modelul pentru tricotarea părții de sus a rochiței. In total obținem 76 ochiuri, care se împart în felul următor: 14 ochiuri mânecă stânga, 1 ochi raglan, 22 ochiuri partea din fata a rochiței, 1 ochi raglan, 14 ochiuri mânecă dreapta, 22 ochiuri partea din spate, 1 ochi raglan. In continuare se tricotează circular 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos. Ochiurile raglanului se tricotează pe fata.

Pentru formarea raglanului, in fiecare rand impar, din ambele părți ale liniei raglanului se adaugă cate 1 ochi din firul dintre ochiuri, luându-se răsucit. In acest fel, din fiecare parte a liniei raglanului se adaugă cate 15 ochiuri (în total 120 ochiuri).
Ochiurile fiecărui detaliu al rochiței se trec pe andrele ajutătoare sau bolduri: 44 ochiuri mâneca stângă, 54 ochiuri partea din fata, 44 ochiuri mânecă dreapta, 54 partea din spate. Mânecile se tricotează separat, 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos. Pentru îngustare, din ambele părți, în fiecare al 6-lea rand se scade cate 1 ochi de 2 ori. La distanta de 20 cm de la gat, se tricotează 6 rânduri (1 rand fata, 1 rand dos), după care ochiurile se închid (se formează o mărginuță reliefata).

Ochiurile părții din fata si ale celei din spate se trec pe andrelele de baza și se tricotează circular 8 cm ( 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos). Continuam, tricotând modelul pentru fustiță, mărind numărul de ochiuri în partea de jos a fustiței, conform schemei. La distanta de 51 de cm de la începutul împletiturii, ochiurile se închid.
Pentru partea de jos a mânecilor, se montează pe andrea 35 ochiuri cu fir de culoare roz și se tricotează 1 ochi fata, 1 ochi dos. Pentru lărgirea mânecii, în fiecare al 16-lea rand se adaugă cate 1 ochi de 3 ori. Tricotam 25 cm, după care închidem ochiurile.
schema rochitaMânecile se prind sub mărginuța reliefata și se cos pe margini.

Pentru finisarea răscroielii gatului, se montează pe andrea 70 ochiuri din fir de culoare roz și se tricotează 6 rânduri: 1 rand fata, 1 rand dos, după care ochiurile se închid. Se prind marginile. “ Tubulețul’ format se coase de răscroiala gatului, pe partea din dos.
Se croșetează floarea, spirala și șnurul de lungime de 100 cm, utilizând firul de culoare roz. Se prinde spirala de floare și se cos cu acuratețe în partea stânga de sus a rochiței.
Siretul se trece prin marginea superioara a modelului utilizat pentru tricotarea fustiței.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *