Pulover „Corsarul vesel”


pulover "corsarul vesel"

pulover corsarul veselVarsta: 5 ani.
Materiale necesare:
– 300 g fir de culoare verde (50 % bumbac, 50 % acril, 125 m/50 g);
– 50 g fir de culoarea turcoazului;
– Andrele nr. 4.

Densitatea firului: 22 ochiuri x 42 randuri = 10 x 10 cm;

Ordinea dungilor: cu fir verde: 1 rand dos cu ochiuri fata, 2 randuri punct lenes, * cu fir de culoarea turcoazului: 2 randuri punct jerseu, 2 randuri punct lenes*. Dupa primele 3 randuri se vor tricota urmatoarele 6 randuri *-*, dupa care 1 rand fata cu ochiuri fata.

Modelul vertical (numar impar de ochiuri): randul 1 (partea dos):1 ochi de margine ,* 1 ochi fata, 1 jeteu, 1 ochi dos se ia pe andrea fara a se tricota*, se repeta *-*, randul se sfarseste cu 1 ochi fata si 1 ochi de margine.
Randul 2 (partea fata): 1 ochi de margine ,* 1 jeteu, 1 ochi dos se ia pe andrea fara a se tricota, 1 ochi fata*, se repeta *-*, randul se sfarseste cu 1 jeteu, 1 ochi dos se ia pe andrea si 1 ochi de margine.
Se repeta randurile 1 si 2. Din randul 2 ochiul luat pe andre si jeteul se vor tricota impreuna fata.

Spate: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare verdeschema pulover corsarul vesel 81 ochiuri si se vor tricota 15 cm modelul vertical, 4 cm dungi, respectand ordinea dungilor, * 3 cm model vertical, 4 cm dungi, respectand ordinea dungilor*, se repeta *-*.
Dupa 20 cm tricotati, pentru rascroiala manecilor, se vor incheia din ambele parti cate 8 ochiuri= 65 cm.
Dupa 33 cm tricotati de la primul rand, toate ochiurile se incheie.

Fata: Se tricoteaza ca si partea spate. Dupa 33 cm tricotati de la primul rand se va continua cu modelul vertical. In primul rand, pentru rascroiala gatului, e vor incheia 31 ochiuri din centru si fiecare parte se va tricota separat.
Dupa 39 cm tricotati de la primul rand se vor inchea ochiurile ramase pentru umere.

Maneca: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare verde 37 ochiuri si se vor tricota* 3 cm model vertical, 4 cm dungi, respectand ordinea dungilor*, se repeta *-*si se va continua cu modelul vertical. In fiecare al 6-lea rand se vor adauga din ambele parti 14 x 1 ochi si in fiecare al 4-lea rand 4 x 1 ochi = 73 ochiuri.
Dupa 28 cm tricotati de la primul rand se vor inchea toate ochiurile.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile umerilor, a manecilor si cele laterale.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *