Pardesiu si bereta


Pardesiu si bereta

Pardesiu si beretaVarsta: 5-6 ani;
Materiale:
– 550 g fir de culoarea untului ( 41% acril, 41% poliester, 18% poliamid, 100 g/220 m);
– 100 g fir de aceasi culoare si compozitie pentru bereta;
– 100 g fir efect de culoare alba (100 % poliamid, 50 g / 150 m);
– 2 moturi cu diametrul de 6 cm si 61 moturi cu diametrul de 4 cm din fir efect;
– Andrele cu snur nr.4;
– 5 andrele pentru sosete nr.4;
– Croseta nr.4;
Densitatea tricotului: 15 ochiuri x 28 randuri = 10 x 10 cm.

Bereta: Se monteaza pe andrea, cu fir de culoarea untului, 8 ochiuri si se tricoteaza modelul din schema nr.1- 50 cm, dupa care ochiurile se inchid. De-a lungul benzii tricotate se ridica pe andrea 112 ochiuri si se tricoteaza punct jerseu 8 cm, dupa care ochiurile se impart in 8 parti egale. La inceputul fiecarui al 2-lea rand se va scadea cate 1 ochi pana cand vor fi inchise toate ochiurile. Fiecare scadere se va efectua deasupra celei anterioare.
Se cos marginile laterale ale beretei. Pe marginile bentitei se vor croseta 2 randuri picioruse fara jeteu cu fir efect de culoare alba. In varful beretei se coase un mot cu diametrul de 4 cm.

Pardesiul: Se monteaza 96 ochiuri pe andrelele cu snur cu fir efect si se tricoteaza 7 cm 1 ochi fata, 1 ochi dos. Dupa care, ochiurile se vor imparti in 6 parti, cate 16 ochiuri in fiecare parte si se va continua cu fir de culoarea untului. Fiecare parte se va tricota la fel: 3 ochiuri fata, 13 ochiuri modelul din schema nr.2. Partile se vor extinde in felul urmator: in fiecare al 2-lea rand din ambele parti se va adauga cate 1 ochi. La distanta de 41 cm de la inceputul lucrarii toate ochiurile se inchid.

Marginile pardesiului se vor finisa in felul urmator: Se monteaza pe andrea 10 ochiuri cu fir efect si se va tricota punct lenes pana cand ajungem la lungimea egala cu perimetrul poalelor pardesiului. Banda se coase de poalele pardesiului, se impatureste in doua si se coase pe partea dos. La fel se procedeaza si cu banda de la rascroiala gatului.
In spatiul dintre cele doua parti ale benzii de la rascroiala gatului se va trece un siret din fir efect (1 lant format din picioruse fara jeteu cu lungimea de 1m). De capetele siretului se vor prinde cele 2 moturi cu diametrul de 6 cm.
De poalele pardesiului se vor coase moturile ramase cu diametrul de 4 cm.
Descrierea simbolurilor prezentate in schema 1 si 2 o gasiti AICI
schema pardesiu si bereta


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *