Palarie si gentuta mov


palarie si gentuta mov

palarie si gentuta movMateriale necesare:
– 100 g fir de culoare mov si cateva grame de fir roz (100% bumbac, 400 m/100 g);
– Croseta nr.2.

Descrierea lucrarii:
Se croseteaza un lant din 6 ochiuri si se inchide in cerc. Se vor croseta in centrul cercului 12 picioruse cu jeteu. In continuare se va croseta un cerc cu diametrul de 13 cm, adaugand la intervale egale in fiecare rand cate 12 picioruse cu jeteu. Se va continua crosetarea cu 3 randuri cu picioruse cu jeteu fara adaugiri. Dupa, se va croseta conform schemei nr.1, 6 randuri cu fir mov, 6 randuri cu fir roz, 4 randuri cu fir mov.
Borurile se vor croseta in felul urmator: ultimul rand se va croseta picioruse fara jeteu, urmatorul picioruse cu jeteu, adaugand cate 1 ochi peste 1 ochi (2 picioruse cu jeteu intr-un ochi). Dupa, se vor croseta 2 randuri fara adaugiri si 4 randuri conform schemei nr.1.

Gentuta:schema palarie si gentuta mov
Se croseteaza un lant din 6 ochiuri si se inchide in cerc. Se vor croseta in centrul cercului 12 picioruse cu jeteu. In continuare se va croseta cu fir mov 10 randuri si , 6 randuri cu fir roz. Dupa, se va croseta conform schemei nr.2.
Fundul gentutei se va croseta in felul urmator: se va croseta impreuna randurile unde se sfarseste fundul gentii si randul de unde incepe modelul de baza cu 1 rand picioruse fara jeteu si 1 rand „pico”.
Se confectioneaza 2 sireturi: 1 siret se trece prin randul 6, altul se coase pe marginile laterale (vezi poza).


Comentarii la Palarie si gentuta mov

  • buna, Nina! am si eu o intrebare: cum se face un piciorus de relief din 5 picioruse cu jeteu? am inceput sa fac palariuta asta mov, insa nu stiu sa fac acest piciorus… Te rog, ajuta-ma. multumesc anticipat

    ana 10 martie, 2012 9:33 am
  • Cele 5 picioruse cu jeteu se croseteaza din unul si acelasi ochi pana la jumatate, adica ultimul ochi al fiecarui piciorus ramane pe croseta – ochiul nu se croseteaza pana la capat. Pe croseta vei avea 5 ochiuri + ochiul de baza. Cu ajutorul crosetei firul de lucru se trece prin toate ochiurile si se mai croseteaza inca un ochi lant.

    Nina 10 martie, 2012 8:05 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *