Melcisori cu magiun


Melcisori cu magiun

Melcisori cu magiunIngrediente pentru 25-30 melcusori:
400 g faina;
1 ou;
1 ling zahar;
1 ling miere;
1 ling suc lamaie;
2 ling unt ( poate fi inlocuit cu ulei sau margarina);
100 g lapte;
1 lingurita bicarbonat sodiu.
Putina sare.

Pentru umplutura: Magiun sau marmelada.

Laptele se incalzeste putin. Oul se bate cu zaharul. Se toarna peste celelalte ingrediente. Bicarbonatul se stinge cu sucul de lamaie. Aluatul se framanta, adaugand laptele caldut, timp de 8-10 minute pana cand se desprinde de pe degete. Se lasa la frigider 1-2 ore.

Dupa ce s-a odhnit, se intinde aluatul într-o foaie groasă de jumătate de centimetru peste care se intinde un strat de magiun. Foaia se ruleaza, iar rulada obtinuta se taie rondele late de 1 cm.
Rondelele se coc timp de 20 minute. In primele 10 minute la foc tare, dupa la foc moderat.

Peste rondelele racite se presara zahar pudra.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *