Jacheta tricotata cu fir melanj


Jacheta tricotata cu fir melanj

jacheta tricotata cu fir melanjMarimea: 38
Materiale:
– 300g fir melanj Mondial Volant(100% acril, 30 m/ 50g);
– 150 g fir lila Mondial Prestigio (80% mahair, 20% nailon, 245m/25g);
– Andrele nr.6 si nr.8.
– 6 nasturi.
Densitatea lucrarii: 8 ochiuri x 16 randuri = 10 x 10 cm.

Modelele utilizate:
Elastic dublu: Cu fir de culoare contrastanta se monteaza pe andrea jumatate din numarul necesar de ochiuri. Randul 1: cu firul de lucru se tricoteaza * 1 ochi fata, 1 jeteu*, se repeta *-*; Randul 2: * se tricoteaza jeteul ca ochi fata, 1 ochi dos nelucrat, firul ramane in fata ochiului*, se repeta *-*; Randul 3 si urmatoarele:* 1 ochi fata, 1 ochi dos nelucrat, firul ramane in fata ochiului *, se repeta *-*. Cand am finisat detaliul, vom renunta la firul de culoare contrastanta.
Punct semielastic: 1 ochi fata, 1 ochi dos. In randurile urmatoare tricotam ochiurile asa cum se prezinta.
Punct jerseu dos cu fir melanj Volant:
Randul 1: toate ochiurile dos. Firul (reprezinta o plasa rasucita) se trece in mod obisnuit prin ochiuri. Randul 2: toate ochiurile fata (firul se intinde un pic si in loc sa trecem intregul fir cu andreaua dreapta, se va introduce andreaua dreapta in unul din ochiurile plasei si se va trage doar o portiune din plasa.
Asemanator se va tricota si modelul punct lenes.

Descrierea lucrarii:
Spate: Se monteaza pe andrelele nr. 6 cu fir Prestigio (se va tricota in 5 fire) 63 ochiuri si se tricoteaza 4 randuri elastic dublu, dupa care se va tricota punct semielastic. Dupa 20 cm de la primul rand, cu andrelele nr. 8 se va tricota punct jerseu dos cu fir melanj Volant, in primul rand scazand la intervale egale 17 ochiuri si in fiecare al 6-lea rand dinspre partea dreapta se vor scadea 7 x 1 ochi.
Dupa 10 cm de la bentita, pentru maneci se vor adauga din nou, din ambele parti 1 x 10 ochiuri.
Dupa 26 cm de la bentita se vor scadea in fiecare rand din ambele parti 8 x 1 ochi.
Dupa 30 cm de la bentita se vor incheia ochiurile ramase, dintre care primele si ultimele 7 ochiuri revin umerilor.

Partea dreapta fata: Se monteaza pe andrelele nr. 6 cu fir Prestigio (se va tricota in 5 fire) 33 ochiuri si se tricoteaza 4 randuri elastic dublu, dupa care se va tricota punct semielastic. Dupa 20 cm de la primul rand, cu andrelele nr. 8 se va tricota punct jerseu dos cu fir melanj Volant, in primul rand scazand la intervale egale 32 ochiuri.
Dupa 10 cm de la bentita, pentru maneci se vor adauga din nou, din ambele parti 1 x 10 ochiuri.
Dupa 26 cm de la bentita se vor scadea in fiecare rand dinspre partea stanga 8 x 1 ochi.
Dupa 30 cm de la bentita se vor incheia ochiurile ramase, 7 la numar pentru umarul drept.

Partea stanga fata se va tricota simetric cu stanga.

Finisarea: Se cos detaliile care formeaza umerii jachetei. Se monteaza pe andrelele nr. 6 cu fir Prestigio (se va tricota in 5 fire) cate 39 ochiuri de pe marginea de jos a celor 20 cm din mijlocul fiecarei parti fata (tricotati cu punct semielastic) si se tricoteaza 6 randuri elastic dublu, dupa care ochiurile se inchid. In randul 3 al bentitei de pe partea dreapta fata se vor realiza 6 cheotoare (1 jeteu, 2 ochiuri impreuna fata): prima dupa primul ochi, urmatoarele la un interval de 5 ochiuri.
schema jacheta tricotata cu fir melanj senpolia
Finisarea rascroielii gatului: Se monteaza pe andrelele nr. 8 cu fir Volant 102 ochiuri de pe marginea rascroielii gatului din spate si a portiunilor oblice din fata. Primul rand se va tricota fata in mod obisnuit, dupa care se va continua cu punct jerseu dos cu fir Volant. Dupa 8 cm de la primul rand toate ochiurile se vor inchide.
Finisarea marginilor manecilor: Se monteaza pe andrelele nr. 6 cu fir Prestigio (se va tricota in 5 fire) cate 47 ochiuri si se tricoteaza 6 cm punct semielastic si 2 randuri elastic dublu. Ochiurile se vor inchide aplicand cusatura de tricotaj.
Se cos manecile si marginile laterale ale jachetei. Se cos marginile de sus ale bentitei tricotate cu fir Prestigio de marginile de jos ale bentitei rascroielii gatului, tricotata cu fir Volant. Se cos nasturii.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *