Jacheta in stil etno


Jacheta in stil etno

Jacheta in stil etnoVarsta: 2-3 ani

Materiale:
400g fir de culoare gri inchis de grosime medie (100% acril );
20g fir gri si 20 g fir alb
Andrele nr.4;
8 nasturi de culoare gri inchis.
Densitatea lucrarii: 19 ochiuri x 23 randuri = 10 x 10 cm.

Modelele utilizate:

Punct elastic: 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos. In rândurile următoare tricotam ochiurile asa cum se prezintă.
Modelele suedeze: conform schemelor nr. 1- 3;
Siretul: Se montează pe andrea 3 ochiuri şi se tricotează fata, * ochiurile se trec pe andreaua stânga, firul de lucru după ochiuri şi se tricotează ochiurile fata*. Se repeta *-* pana când şiretul nu atinge lungimea necesara.
Atenţie! Se tricotează cu firul în doua.

Spate: Se montează cu fir de culoare gri închis 62 ochiuri şi se tricotează 5 cm punct elastic , incepand rândul cu 2 ochiuri fata, după care se continua cu punct jerseu.
Dupa 22 cm de la bentiţă, pentru răscroiala mânecilor se închid din ambele părţi în fiecare al 2-lea rand 6 x 1 ochi= 50 ochiuri.
La o lungime de 40 cm se închid cate 13 ochiuri pentru fiecare umăr şi cate 24 ochiuri pentru răscroiala gatului.

Partea dreapta fata: Se montează cu fir de culoare gri închis 26 ochiuri şi se tricotează 5 cm punct elastic incepand rândul cu 2 ochiuri dos, după care se continua cu punct jerseu. Se tricotează 33 rânduri modelul din schema nr. 1, după se tricotează rombul conform schemei nr.2 după 10 ochiuri de la începutul rândului, după care se tricotează 7 rânduri cu fir de culoare gri închis, după 5 ochiuri de la începutul rândului se tricotează rombul conform schemei nr.2, schimbând cu locul culoarea firelor, rombul se tricotează cu fir alb, iar diagonalele cu fir gri. Se continua tricotarea cu fir de culoare gri închis.
Dupa 22 cm de la bentiţa, se realizează răscroiala mânecii ca în partea spate.
La o lungime de 35 cm, pentru răscroiala gatului se închid din partea opusa în fiecare al 2-lea rand 3 ochiuri, 2 ochiuri şi 2 x 1 ochi.
La o lungime de 40 cm se închid 13 ochiuri pentru umăr ul drept.

Partea stânga fata se tricotează simetric cu cea dreapta.
Mâneca: Se montează cu fir de culoare gri închis 34 ochiuri si se tricotează 5 cm punct elastic, adăugând în ultimul rand 1 ochi = 35 ochiuri.
Se tricotează 23 rânduri punct jerseu, realizând modelul prezentat în schema nr. 3, după care se continua cu fir gri închis.
In fiecare al 8-lea rand din ambele părţi se vor adaugă 6 x 1 ochi = 47 ochiuri.
Dupa 29 cm de la primul rand din ambele părţi se vor încheia în fiecare al 2-lea rand 6 x 1 ochi, 2×3 ochiuri, după care se vor închide şi cele 23 ochiuri ramase. Lungimea mânecii este de 37 cm.

Finisarea: Se cos toate detaliile hainei. Pentru gluga, de pe marginea răscroielii gatului, cu fir de culoare gri închis se montează pe andrele 60 ochiuri şi se tricotează punct jerseu. La o lungime de 20 cm ochiurile se împart in doua, fiecare parte tricotându-se separat. Dinspre partea interioara a fiecărei părţi, in fiecare al 2-lea rand se vor scădea cate 8 x 2 ochiuri = 14 ochiuri/ parte.

La o lungime de 27 cm ochiurile se închid. Marginile interioare ale glugii se cos.
Se tricotează cu fir de culoare gri închis 6 cm punct elastic cu ochiurile de pe marginea părţii dreapta fata, părţii stânga fata şi de pe marginea de sus a glugii.
Se tricotează 4 şireturi de lungime 12 cm. Şireturile se pun în doua şi se cos pe părţi, lăsând liber capătul care formează o cheotoare, după care se cos pe partea stânga fata Capătul şiretului de pe partea stânga fata se prinde cu cate un nasture.
Pe partea dreapta fata în dreptul fiecărei cheotoare se coase cate un nasture.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *