jacheta circulara

Jacheta circulara

jacheta circularaVarsta: 3-4 ani;
Materiale necesare:
– cate 150 g fir subtire de culoare alba, gri si bej (80% acril, 20% viscoza);
– croseta nr.5.

Descrierea lucrarii:
Se va croseta in doua fire.

Spate si partile fata: Se vor croseta ca un singur detaliu. Se va croseta conform schemei nr.1 cu fir de culoare gri, dupa care se va alterna culoarea firului in felul urmator: * 2 randuri cu fir gri, 2 randuri cu fir bej, 2 randuri cu fir alb*, se repeta *-* pana la sfarsitul lucrarii.
In randul 9 se vor realiza rascroiala manecilor, conform schemei nr.1. Se va croseta dupa schema nr.1 pana la randul 12, inclusiv.

Dupa care se va croseta in felul urmator:schema jacheta circulara
Randul 13: cu fir gri, picioruse cu jeteu;
Randul 14: 3 ohiuri lant pentru ridicare, 1 piciorus cu jeteu din piciorusl de legatura, * 1 ochi lant, se omite 1 ochi, 2 picoruse cu jeteu dintr-un ochi*, se repeta *-* pana la sfarsitul randului, 1 ochi lant, 1 piciorus de legatura;
Randul 15: cu fir bej, picioruse cu jeteu;
Randul 16: 3 ohiuri lant pentru ridicare, 1 piciorus cu jeteu din piciorusl de legatura, *se omite 1 ochi, 2 picoruse cu jeteu dintr-un ochi*, se repeta *-* pana la sfarsitul randului,1 piciorus de legatura;
Cu fir alb se va realiza finisajul dupa schema nr.3.

Manecile: Cu fir alb se va croseta modelul din schema nr.2 pe cele 36 ochiuri ale rascroielii manecii, alternand culoarea firului pana la sfarsitul detaliului dupa cum urmeaza: 2 randuri cu fir alb, 2 randuri cu fir bej, 2 randuri cu fir gri.
La lungimea de 24 cm se va realiza cu finsajul cu fir alb dupa schema nr.3.

Finisarea: Cu fir bej se va croseta o floare dupa schema nr.4. Cu fir alb se va croseta un lant care se va coase pe partea dreapta fata, in calitate de cheotoare. Pe partea stanga fata se va coase floarea in calitate de nasture.
Jacheta se va spala inainte de a fi purtata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *