Hai la joaca!


Hai la joaca!

Hai la joaca!Varsta: 3-6 luni;

Materiale:
100g fir de culoare verde-albastru din acril si viscoza;
40g fir de culoare bleumarin si 20 g fir de culoare rosie;
Andrele nr. 3.5 si nr.4;
7 nasturi.
Densitatea lucrarii: 18 ochiuri x 24 randuri = 10 x 10 cm.

Modelele utilizate:

Punct jerseu: In randurile fata toate ochiurile se tricoteaza fata, iar in randurile dos toate ochiurile se vor tricota dos.
Punct semielastic: 1 ochi fata, 1 ochi dos. In randurile urmatoare tricotam ochiurile asa cum se prezinta.

Jacheta:
Partea spate, partea dreapta fata si partea stanga fata se vor tricota ca un detaliu pana la rascroiala manecii. Se monteaza pe andrelele nr. 3.5 cu fir de culoare verde-albastru 89 ochiuri si se tricoteaza 2 cm punct semielastic.Se va continua cu andrelele nr. 4, tricotand-se punct jerseu si in randul 1 adaugandu-se 1 ochi = 90 ochiuri si alternand culoarea firului in felul urmator: 6 randuri cu fir verde-albastru, 4 randuri cu fir bleumarin, 10 randuri cu fir verde-albastru, 4 randuri cu fir de culoare rosie, 26 randuri cu fir verde-albastru si se va continua cu fir bleumarin.
Dupa 18 cm de la primul rand se va tricota in felul urmator: 21 ochiuri partea dreapta fata, 3 ochiuri se incheie pentru rascroiala manecii, 42 ochiuri spate, 3 ochiuri se incheie, 21 ochiuri partea stanga fata. Fiecare parte se va tricota separat.

In al 2-lea rand se va scadea 1 ochi din partea stanga fata. Dupa 6 cm de la rascroiala manecilor, se vor inchide, pentru rascroiala gatului, 4 ochiuri, in fiecare al 2-lea rand 2 ochiuri si 3 x 1 ochi.
Dupa 28 cm de la primul rand se vor inchide 11 ochiuri ramase pentru umar. Partea dreapta fata se va tricota simetric cu cea stanga.
Pentru partea spate, din ambele parti se va scadea in al 2-lea rand cate 1 ochi= 40 ochiuri. Dupa 28 cm de la primul rand se vor inchide 11 ochiuri pentru fiecare umar si 18 ochiuri pentru rascroiala gatului.

Maneca: Se monteaza pe andrelele nr. 3.5 cu fir de culoare verde-albastru 29 ochiuri si se tricoteaza 2 cm punct semielastic. Se va continua cu andrelele nr. 4, tricotand-se punct jerseu si alternand culoarea firului in felul urmator: 6 randuri cu fir verde-albastru, 4 randuri cu fir bleumarin, 24 randuri cu fir verde-albastru si se va continua cu fir bleumarin.
Se vor adauga din ambele parti, in fiecare al 6-lea rand 4×1 ochi=37 ochiuri.
Dupa 18 cm de la primul rand se vor inchide din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 3 x4 ochiuri si la urma cele 13 ochiuri ramase. Lungimea manecii este de 22 cm.

Finisarea: Se cos detaliile jachetei. De pe marginile partii dreapta fata si stanga fata se monteaza ochiri pe andrelele nr. 3.5 cu fir de culoare verde-albastru si se tricoteaza 2 cm punct semielastic. La fel se procedeaza si cu rascroiala gatului.
Benzile de culoare bleumarin si rosu se vor realiza niste cusaturi alternand culoarea firelor. Cu fir de culoare rosie se va coase „zigzag” pe linia care delimiteaza culoarea verde-albastru de cea bleumarin in partea de sus a jachetei.
Dupa 1 cm de punct semielastic pe partea stanga fata se vor executa 5 cheotoare, prima si ulrima situate la 1 cm de marginea jos si marginea sus a jachetei, celelalte 3 situate la intervale egale. Pe partea dreapta fata, in dreptul cheotoarelor se vor coase nasturii.

Caciulita: Cu fir de culoare bleumarin se monteaza pe andrelele nr. 3.5 se monteaza 73 ochiuri si se tricoteaza 3 cm punct semielastic, dupa care se va tricota punct jerseu cu fir de culoare verde-albastru.
La distanta de 12 cm de la primul rand, se vor scadea in intervale egale in fiecare al 2-lea rand 6 x 7 ochiuri, tinand cont ca scaderea din randul urmator se va realiza deasupra celei din randul anterior.
Dupa ce s-a facut scaderile de ochiuri necesare, se vor tricota cate 2 ochiuri impreuna fata de-a lungul randului= 16 ochiuri. Se trece firul de lucru, care ulterior a fost taiat, prin ochiurile ramase. Firul se trgage si se fixeaza pe partea dos a caciulitei.

Urechiusele: Se tricoteaza doua urechiuse. Se monteaza 11 ochiuri cu fir de culoare rosie pe andrelele nr. 3.5 si se tricoteaza punct semielastic. La o lungime de 7 cm se scad din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 4 x 1 ochi, si se iau impreuna fata cele 3 ochiuri ramase. Lungimea unei urechiuse este de 10 cm.
Se realizeaza cusatura caciulii, tinand cont ca bentita de culoare bleumarin se va indoi pe partea fata a caciulii. Se cos urechiusile si se fixeaza varful acestora cu un nasture (vezi poza).


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *