Chef de bulgareala


Chef de bulgareala

Chef de bulgarealaVarsta: 5-6 ani;
Materiale:
– 20 g fir de culoare rosie (100 % lana, 175 m/50 g);
– 30 g fir ciufulit de culoare rosie (100 % poliester, 200 m/ 50 g);
– Fir de culoare contrastanta;
– 2 margele albe pentru nasuc si 4 margele negre pentru ochisori;
– Andrele de ciorapi nr. 3.5;
– Ac gros.

Descrierea lucrarii:
Manusile se tricoteaza circular. Se monteaza pe andrele 32 ochiuri si se tricoteaza 19 randuri punct semielastic (1 ochi fata, 1 ochi dos).
In randul 20 se va tricota punct jerseu, adaugand cate 1 ochi dupa fiecare 8 ochiuri = 36 ochiuri. Din cele 36 ochiuri, 20 ochiuri se vor tricota in continuare cu fir ciufulit, celelalte 16 ochiuri cu fir din lana.

Ochiurile se impart in felul urmator:
– Grupul 1: Pe andreaua 1 si 2 vor fi cate 10 ochiuri = 20 ochiuri care se vor tricota cu fir ciufulit;
– Grupul 2: Pe andreaua 3 si 4 vor fi cate 8 ochiuri = 16 ochiuri care se vor tricota cu fir din lana;
Grupul 1 si grupul 2 se vor tricota circular cu punct jerseu 9 randuri .
Pentru degetului mare’ se va tricota in felul urmator: Pentru manusa dreapta: De pe andreaua nr. 3 se tricoteaza 1 ochi fata, 6 ochiuri cu fir de culoare contrastanta, dupa care cele 6 ochiuri se trec din nou pe andreaua nr. 3 si se tricoteaza cu fir din lana. Se repeta procedura de 2 ori. Dupa care ochiurile se lasa pe o andrea ajutatoare. Pentru manusa stanga se vor tricota ochiurile de pe andreaua nr. 4 similar cu descrierea pentru degetul mare al manusii dreapte.

In continuare se vor tricota 21 randuri punct jerseu cu fir lana si fir ciufulit, dupa care se trece la tricotarea numai cu firul din lana. Pentru varful manusii, ochiurile se impart cate 9 pe fiecare andrea. De pe andreaua 1 si 3 se tricoteaza impreuna fata primul si al 2-lea ochi, iar de pe andreaua 2 si 4 penultimul si ultimul ochi se schimba cu locurile dupa care se tricoteaza impreuna fata. Scaderile se repeta in fiecare al 2-lea rand, iar cand au ramas 4 ochiuri, firul de lucru se taie, lungimea acestuia fiind de 8-10 cm, se trece prin ochiurile ramase cu ajutorul acului si se strange. Firul se trece pe partea dos si se fixeaza.

Pentru tricotarea degetului mare, se monteaza pe andrele ochiurile de pe andreaua ajutatoare (6 ochiuri jos, 7 ochiuri sus), se adauga cate 1 ochi dinspre partea stanga si dinspre partea dreapta si se tricoteaza circular 14 randuri punct jerseu cu fir din lana. Varful degetului se tricoteaza similar cu varful manusii.

Accesorizarea manusilor: Pentru urechiuse:2 ochiuri lant se unesc intr-un cerc si se croseteaza 12 picioruse fara jeteu. Se cos urechiusile, nasucul si ochisorii.


Comentarii la Chef de bulgareala

  • arata bine; numaidecit ii tricotez si eu fetitei mele 🙂

    Tanusha 11 martie, 2011 8:19 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *