Castraveti crocanti


castraveti crocanti

castraveti crocantiIngrediente pentru un borcan de 3 l:
– 1.5 kg castraveti de marime medie;
– 1 morcov,
– 2 cepe;
– 1 capatina de usturoi;
– Cate o frunza de hrean, coacaz si visin;
– 1 frunza dafin;
– 1 umbrela de marar;
– Boabe de piper negru si de mustar;
– 5 lingurite sare;
– 10 lingurite zahar;
– 100 ml otet de 9%

Mod de preparare:
Morcovul si ceapa se taie rondele. Castravetii se spala, se sterg de excesul de apa si li se vor taia varfurile.
Pe fundul borcanului de 3 l se aseaza rondele de ceapa, morcov, catei de usturoi, umbrela de marar, frunzele de dafin, visin, coacaz si hrean si cateva boabe de piper negru si mustar.

Castravetii se aseaza in borcan. Peste castraveti se toarna apa fiarta fierbinte si se lasa 15 minute. Dupa care, se scoate apa din borcan. In apa se adauga sare, zahar si otet. Apa se fierbe si se toarna din nou in borcan.Borcanul cu castraveti se inchide ermetic.

Nota:Pentru conservare se iau castraveti sanatosi, fara defecte, de lungime 8-12 cm.
Se vor lasa in prealabil in apa rece 6-8 ore, in acest timp aerul din interiorul castravetilor se va elimina, iar castravetii vor ramane crocanti. La un borcan de 3 l sunt necesare in jur de 100 g condimente (frunze si boabe).
Castravetii vor ramane crocanti si aromati, daca borcanul cu castraveti, imediat ce a fost inchis, se va aseza intr-o baliuta cu fundul in sus si se va acoperi cu o carpa umeda si calda peste care se va turna la fiecare 3 minute apa calda, apoi din ce in ce mai rece.


Comentarii la Castraveti crocanti

  • O rețetă foarte apetisantă 🙂 O să încercăm numaidecât!

    Vicol Elena 23 iulie, 2011 9:03 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *