Cardigan cu oite


cardigan cu oite

cardigan cu oite
Marimea: 98.
Materiale necesare:
– 300 g fir de culoare crem (100% lana, 125 m/50g);
– Cate 50g fir maro si bej;
– Andrele nr.4;
– 5 nasturi maro.

Densitatea firului: 20 ochiuri x 27 randuri = 10 x10 cm.

Spate: Cu fir de culoare maro se monteaza pe andrea 58 ochiuri si se tricoteaza 3 cm (11 randuri) punct lenes, tricotand primul rand pe partea dos. Dupa se va tricota cu fir creme punct jerseu.
Dupa 22 cm de la elastic, pentru rascroiala manecilor se incheie din ambele parti 1 x 3 ochiuri si se va scadea dupa primul si penultimul ochi al fiecarui al 2-lea rand 4 x 1 ochi (pe partea fata a lucrarii, dinpsre partea dreapta 2 ochiuri impreuna fata, dinspre partea stanga, se ia pe andrea 1 ochi ca ochi fata, 1 ochi fata care se va trece peste ochiul luat).
Dupa 11 cm de la rascroiala gatului, cele 44 ochiuri ramase se trec pe o andrea ajutatoare.

Partea stanga fata: Cu fir de culoare maro se monteaza pe andrea 32 ochiuri si se tricoteaza 3 cm (11 randuri) punct lenes, tricotand primul rand pe partea dos. Dupa, se va tricota in felul urmator : 26 ochiuri cu fir creme punct jerseu si 6 ochiuri cu fir maro punct lenes.
Dupa 6.5 cm de la elastic se va tricota oita incepand cu ochiul al 5-lea pana la ochiul 25 conform schemei (la schimbarea culorii firelor, firele se aseaza in cruce ca sa nu se formeze goluri). Dupa tricotarea motivului, se va continua cu punct jerseu cu fir crem.
Dupa 22 cm de la elastic, pentru rascroiala manecii se incheie din dreapta 1 x 3 ochiuri si se va scadea dupa primul ochi al fiecarui al 2-lea rand 4 x 1 ochi (dinspre partea stanga, se ia pe andrea 1 ochi ca ochi fata, 1 ochi fata care se va trece peste ochiul luat).
Dupa 6 cm de la rascroiala manecii, pentru rascroiala gatului se vor lasa pe o andrea ajutatoare 9 ochiuri din partea stanga, se vor tricota 2 randuri, dupa care se vor lasa inca 3 ochiuri.
In continuare se vor scadea dinspre partea stanga, inaintea ultimului ochi dupa 2 randuri 1×1 ochi si in fiecare al 4-lea rand 2 x 1 ochi (pe partea fata a lucrarii, 2 ochiuri impreuna fata).
Dupa 5 cm de la rascroiala gatului se vor lasa pe andreaua ajutatoare 10 ochiuri pentru umar.

Partea dreapta fata: Se va tricota similar cu cea stanga cu mici exceptii. Modelul din schema se va tricota simetric cu cel de pe partea fata stanga, la dinstanta de 14 cm de la elastic dupa primele 12 ochiuri.
Scaderile de ochiuri pentr rascroiiala manecii se vor realiza la fel ca cele de pe partea stanga fata.
Pentru scadeirle de ochiuri ale rascroielii gatului se vor trciota 2 ochiuri impreuna fata.
Pe elasticul maro se vor realiza 4 cheotoare ( se incheie 2 ochiuri dupa primele 3 ochiuri, si in randul urmator se iau din nou pe andrea): prima cheotoare va fi situata cu 4 randuri mai sus decat marginea de jos, celelalte la o distanta de 20 randuri una fata de alta.

Maneca: Cu fir de culoare maro se monteaza pe andrea 34 ochiuri si se tricoteaza 3 cm (11 randuri) punct lenes, tricotand primul rand pe partea dos. Dupa, se va tricota punct jerseu cu fir creme, adaugand din ambele parti dupa primele si inaintea ultimelor 2 ochiuri in fiecare al 8-lea rand 5 x 1 ochi (pe partea fata, 1 ochi fata rasucit dintre 2 ochiuri ale randului anterior).
Dupa 17 cm de la elastic se vor incheia din ambele parti 1 x 3 ochiuri, dupa care se vor scadea dupa primul si inaintea ultimului ochi in fiecare al 2-lea rand 6 x 1 ochi (la fel ca la rascroiala manecilor de pe partea spate).
Dupa 22 cm de la elastic, cele 26 ochiuri se incheie.

Finisarea: Se realizeaza cusatura umerilor, aplicandschema cardigan cu oite cusatura de tricotaj pentru ochiurile de pe andreaua ajutatoare ale detaliilor corespunzatoare de pe partea spate si fata.
Cu fir de culoare maro se monteaza pe andrea de pe rascroiala gatului 63 ochiuri, tricotand ochiurile de pe andreaua ajutatoare fata si se tricoteaza 9 randuri punct lenes, realizand in randul 6, din dreapta, o cheotoare situata deasupra celorlalte. Ochiurile se incheie.
Se va finisa motivul tricotat, aplicand cusatura „ochi in ochi” si cusatura „acul inainte”.
Se cos celelalte detalii ale hainei si nasturii.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *