Caciula cu urechi si fular cu maneci


caciula cu urechi si fular cu maneci

caciula cu urechi si fular cu maneciCircumferinta craniana: 56 cm;
Materiale necesare:
– 300 g fir de culoare alba Alpina Gretta (50% alpaca, 30% lana, 20% matase naturala, 230m/ 100g);
– 300 g fir de culoare verde Angora Classic (70% angora, 30% acril, 550 m/ 100g);
– Andrele nr. 2, 5;
– Croseta nr.3.

Densitatea lucrarii: 21 ochiuri x 24 randuri = 10 x 10 cm

Caciula cu urechi:

Se croseteaza circular in doua fire. Cu fir de culoare verde se croseteaza un lant din 6 ochiuri care se inchide in cerc printr-un piciorus de legatura. In interiorul cercului se croseteaza 12 picioruse fara jeteu. In randurile ce urmeaza se vor realiza adaugari de ochiuri in asa fel incat in fiecare rand ce urmeaza numarul ochiurilor dintre ochiurile adaugate sa fie egal cu numarul randului (randul 1: dublare de ochiuri dupa 1 ochi, randul 2: dublare de ochiuri dupa 2 ochiuri, randul 3: dublare de ochiuri dupa 3 ochiuri, etc.).
schema caciula cu urechi si fular cu maneci
Cand diametrul cercului va fi de 9 cm, lucrarea se imparte in 6 parti egale. Inceputul fiecarei parti se va marca cu fir de culoare contrastanta- firul va indica locul de unde se vor realiza adaugirile de ochiuri.

Se croseteaza 1 rand fara adaugiri, in randul urmator se vor adauga ochiuri asa cum e descris mai sus. Se va croseta in acest mod pana cand dimensiunea caciulii (parte peste parte) va fi de 28 cm.

Dupa se vor croseta 8 cm fara adaugiri.

Pentru partea din spate se vor croseta 4 randuri picioruse cu jeteu pe 36 cm din circumferinta craniana.

Dupa care se vor croseta cu picioruse cu jeteu urechile caciulii, fiecare ureche va avea 9 cm latime.

Dupa 8 randuri crosetate, in fiecare rand din ambele parti se vor scadea 3 x 1 ochi dupa care lucrarea se va finisa.tipar caciula cu urechi si fular cu maneci Se va croseta un detaliu similar cu fir de culoare alba. Ambele detalii ale urechii se aseaza parte peste parte cu partea fata sus si se unesc cu fir de culoare alba printr-un rand picioruse fara jeteu.

Cozorocul se va croseta cu picioruse cu jeteu la o distanta de 1 cm de la ambele urechi. Dupa 6 randuri crosetat, in fiecare rand din ambele parti se vor scadea 3 x 1 ochi dupa care lucrarea se va finisa. Se va croseta un detaliu similar cu fir de culoare alba. Ambele detalii ale cozorocului se aseaza parte peste parte cu partea fata sus si se unesc cu fir de culoare alba printr-un rand picioruse fara jeteu.

Fularul:

Se monteaza pe andrele cu fir de culoare verde 70 ochiuri si se tricoteaza punct jerseu. Dupa 65 cm de la primul rand, numarul de ochiuri se imparte in doua si fiecare parte se va tricota separat.

Dupa 85 cm de la primul rand, se vor tricota toate ochiurile.

Dupa 150 cm de la primul rand, toate ochiurile se inchid.

Detaliul se pune parte peste parte si se realizeaza cusatura manecilor. Pe marginea de jos manecilor se croseteaza 4 randuri picioruse fara jeteu.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *