Caciula crosetata in culorile toamnei


caciula crosetata in culorile toamnei

caciula cu urechi in culorile toamneiCircumferinta craniana: 56 cm;

Materiale necesare:

– 100 g fir de culoare verde Sandnes Easy (100% lana, 51 m/ 50g);

– Croseta nr.7.

Densitatea lucrarii: 9 ochiuri =10 cm.

Caciula cu urechi:

Se croseteaza un lant din 4 ochiuri care se inchide in cerc printr-un piciorus de legatura. In interiorul cercului se croseteaza 6 picioruse fara jeteu. Randul 2: 1 ochi lant pentru ridicare si in fiecare ochi al randului anterior se vor croseta cate 2 picioruse cu jeteu.

Randul 3: 3 ochiuri lant pentru ridicare, 2 picioruse cu jeteu in fiecare piciorus al randului anterior = 24 picioruse.

Randul 4: 3 ochiuri lant pentru ridicare, *3 picioruse cu jeteu si in piciorusul ce urmeaza 2 picioruse cu jeteu*, se repeta *-* = 30 picioruse.

Randul 5: 3 ochiuri lant pentru ridicare, *4 picioruse cu jeteu si in piciorusul ce urmeaza 2 picioruse cu jeteu*, se repeta *-* = 36 picioruse.

Randul 6: 3 ochiuri lant pentru ridicare, 2 picioruse cu jeteu, in piciorusul ce urmeaza 2 picioruse cu jeteu, *5 picioruse cu jeteu si in piciorusul ce urmeaza 2 picioruse cu jeteu*, se repeta *-*, 3 picioruse cu jeteu in ulrimele 3 picioruse ale randului anterior = 42 picioruse.

Randul 7: 3 ochiuri lant pentru ridicare, in fiecare piciorus al randului anterior se croseteaza cate 1 piciorus cu jeteu.

Randul 8: 3 ochiuri lant pentru ridicare, *6 picioruse cu jeteu si in piciorusul ce urmeaza 2 picioruse cu jeteu*, se repeta *-* = 48 picioruse.

Se croseteaza drept (fara adaugiri de ochiuri) inca 3 randuri, dupa care firul de lucru se taie.

Urechile: Se numara de la inceputu randului (= jumatatea partii din spate) 7 ochiuri, in ochiul ce urmeaza se croseteaza 1 piciorus cu jeteu, 2 ochiuri lant, 6 picioruse cu jeteu si 1 piciorus fara jeteu. Dupa se croseteaza in sens invers lasand liberi 1 piciorus fara jeteu si 6 picioruse cu jeteu. In sens invers se vor croseta 2 ochiuri lant, * 1 piciorus cu jeteu in piciorusul cu un rand mai jos*, se repeta *-* de 3 ori. Se croseteaza din nou in sens invers randului anterior: 3 picioruse cu jeteu si 2 picioruse cu jeteu in piciorusele randului de mai jos. Firul de lucru se taie. In mod similar se croseteaza si cea de a doua ureche.

Bentita: Din spatele mijlocului marginii se croseteaza 1 piciorus fara jeteu, dupa care picioruse cu jeteu dupa ochiurile randului anterior.

Pe marginile urechii se vor croseta 6 picioruse fara jeteu, in colt 1 piciorus fara jeteu si pe a doua margine 6 picioruse fara jeteu etc.

Se croseteaza inca 3 randuri picioruse fara jeteu, introducand croseta in spatele ochiurilor randului anterior. In ultimul rand, in colturile urechilor se croseteaza cate 2 picioruse fara jeteu impreuna.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *