Caciula ajur si gentuta


caciula ajur si gentuta

caciula ajur si gentutaMaterialele necesare:
– 10 g fir de culoare bej si 50 g fir de culoare lila (100% bumbac, 395 m/100 g);
– Croseta nr.1.5.

Descrierea lucrarii:
Caciula:
Modelul de baza se va croseta conform schemei nr.1.
Se croseteaza cu fir de culoare lila un lant din 210 ochiuri + 2 ochiuri pentru ridicare. Primul rand se va croseta picioruse fara jeteu. Randul 2: * 1 piciorus cu jeteu, 1 ochi lant*, se repeta*-*. Randul 3: picioruse fara jeteu. Dupa, primele si ultimele 36 ochiuri nu se vor croseta (pentru bentita care va fi legata la ceafa), celelalte ochiuri crosetandu-se la fel ca in randul.
Incepand cu randul 6 se va croseta circular. In randul 8 se va adauga 1 raport, in randul 9-2 rapoarte, iar randul 11 se va croseta cu fir bej. Dupa se vor croseta 6 randuri cu fir lila, 1 rand cu fir bej, 6 randuri cu fir lila, 1 rand cu fir bej, 6 randuri cu fir lila. In ultimul rand se va scadea cate 1 ochi lant din fiecare raport.
Dupa se va croseta 1 rand cu fir bej, 6 randuri cu fir lila, scazand din fiecare raport cate 1 ochi.
Randurile urmatoare se vor croseta piciorus fara jeteu, scazand treptat 6 ochiuri. Ochiurile ramase se trec prin firul de lucru si se strang.

Gentuta:
Materialele necesare:
– 10 g fir de culoare lila si 50 g fir de culoare bej (100% bumbac, 395 m/100 g);
– 5 m fir gros de culoare bej (50% bumbac, 50% viscoza);
– Croseta nr.1.5.

Modelul de baza se va croseta conform schemei nr.2.
Partea fata: Se croseteaza cu fir de culoare bej un lant din 48 ochiuri + 2 ochiuri pentru ridicare. Primul rand se va croseta picioruse fara jeteu. In continuare se va croseta modelul de baza, respectandu-se urmatoarea ordine a dungilor: 3 randuri cu fir bej, 1 rand cu fir lila, 3 randuri cu fir bej, 3 randuri cu fir lila, 1 rand cu fir bej, 2 randuri cu fir lila, 6 randuri cu fir bej, 1 rand cu fir lila, 3 randuri cu fir bej, 1 rand cu fir lila, 3 randuri cu fir bej, 1 rand cu fir lila, 5 randuri cu fir bej.
Partea din spate se croseteaza similar cu cea din fata.schema caciula ajur si gentuta

Partea laterala: Se croseteaza cu picioruse fara jeteu o banda de latime 2 cm si lungime 55 cm. Banda se va coase pe perimetrul partii fata si spate astfel incat sa se formeze fundul gentutei si partile laterale.
Partea de sus a gentii se va croseta cu fir lila, picioruse fara jeteu. Pe margini se vor croseta 7 cm in felul urmator: Se va croseta un lant de 7 cm si 1 rand picioruse fara jeteu. Curelusa se va croseta din fir gros: un lant de lungime 170 cm si se trece prin ochiuri dupa care se va innoda (vezi poza).


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *