Botosei „Arici prin padure”


botosei "ariceii prin padure"

botosei
Materiale necesare:
– Fir de culoare galbena, bej, verde, rosie, maro si neagra (100 % lana, 400m/100g);
– Croseta nr.2 si nr.3.

Atentie! Botoseii se vor croseta in doua fire.
Descrierea lucrarii:
Talpa: Cu fir de culoare bej se croseteaza un lant din 7-8 ochiuri. Dupa, se croseteaza 7 randuri picioruse fara jeteu, in ultimul ochi al fiecarui rand crosetandu-se cate 2 picioruse fara jeteu, 8 randuri picioruse fara jeteu fara adaugiri de ochiuri, 6 randuri picioruse fara jeteu, in penultimul ochi al fiecarui rand nu se va croseta nici un piciorus fara jeteu.

Dinspre partea opusa a varfului botoselului, se vor croseta 4 randuri picioruse fara jeteu, omitand la sfarsitul fiecarui rand penultimul ochi. Se va forma un varf ascutit.
Talpa se va croseta circular cu 1 rand picioruse fara jeteu, dupa care se va face o „ridicare’ crosetand 1 rand picioruse cu jeteu.

Partea din fata a botoselului: Se vor croseta 3 picioruse fara jeteu in ochiurile din randul anterior din piciorusele cu jeteu, in locul unde incepe varful botoselului.Se vor croseta 10 randuri picioruse fara jeteu, unind ultimul ochi al fiecarui rand cu ochiul cel mai apropit al randului anterior – dintr-un piciorus cu jeteu un semipicorus. In randul 10 se vor croseta picioruse fara jeteu dinpsre partea dos a botoselului.

In continuare se va croseta circular cu fir galben 2 randuri picioruse cu jeteu dinpsre partea dos a lucrarii, in al 2-lea rand in fiecare al 2-lea ochi se vor croseta cate 2 picioruse cu jeteu.
Cu fir de culoare bej, din semiochiurile de la inceputul si sfarsitul randului se vor croseta urechiusile aricelului: se vor croseta 3 picioruse fara jeteu in primul rand si 1 piciorus fara jeteu in randul 2, rotunjindu-le prin semipicioruse.

Acele se vor croseta in felul urmator: * 5 ochiuri lant, 1 semipicorus in ultimul ochi lant, 1 semipicorus in penultimul ochi, se repeta de la *.
Siretul se va croseta in felul urmator: 1 lant din 90-95 ochiuri in care se va croseta 1 rand semipicioruse.
Se cos ochii, nasucul si gura (vezi poza).

Fragii: Se croseteaza cu fir rosu 1 lant din 4 ochiuri + 1 ochi ridicare si se inchide in cerc. In continuare se vor croseta picioruse fara jeteu spiralat. Randurile 1-3: 8 picioruse fara jeteu. Randul 4: fiecare al 2-lea si al 3-lea piciorus fara jeteu se vor croseta impreuna = 6 picioruse fara jeteu. Randul 5: cu fir verde se croseteaza 6 picioruse fara jeteu. Randul 6: *3 ochiuri lant, 1 semipiciorus, se repata de la* pana la sfarsitul randului.

Ciuperca: Palaria ciupercii se va croseta cu fir maro. Se croseteaza 1 lant din 4 ochiuri + 1 ochi ridicare si se inchide in cerc.
Randul 1: 8 picioruse cu jeteu;
Randul 2: in fiecare al 2-lea ochi al randului anterior se vor croseta cate 2 picioruse cu jeteu = 12 picioruse cu jeteu ;
Randul 3 si 4: 12 picioruse cu jeteu ;
Cu fir de culoare galbena se va croseta un cerc dedesubtul palariei din 2-3 randuri picioruse fara jeteu care trebuie sa corespunda cu dimensiunea palariei.
Pentru piciorus cu fir de culoare bej se croseteaza 1 lant din 4 ochiuri + 1 ochi ridicare si se inchide in cerc. In continuare se vor croseta spiralat 4 randuri cu picioruse fara jeteu (= 8 picioruse fara jeteu).

Finisarea: Botoseii se accesorizeaza cu fragi si ciupercute (vezi poza).


Comentarii la Botosei „Arici prin padure”

  • imi plac mult , dar mi-ar prinde bine cu filomulet cand se crosteaza !

    vivi 16 ianuarie, 2015 7:37 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *