Caciulita cu conuri


tricotare caciulita conuri
Caciulita cu conuri

Caciulita cu conuri

O buna prietena de a mea m-a rugat într-o zi sa ii traduc din rusa schema de tricotare a acestei căciulițe. Si dacă tot am tradus-o, m-am gândit ca ar fi bine sa o postez și pe site, poate prinde bine cuiva. Succes!

Mărimea: circumferința craniana – 50 cm

Căciulița se tricotează circular

Este necesar: lână Mondial Delicata Baby (100% lână oaie merinos, 50g – 215 м, se tricotează în 2 fire-120g, andrele cu șnur № 3.5, croșetă № 3.5

Bata: se tricotează 2 ochiuri fata, 2 pe dos.

Modul de lucru: Se iau 4 ochiuri și se tricotează în felul următor: 1 ochi margine, 2 ochiuri pe fata, 1 ochi margine. In rândurile pe dos se tricotează conform schemei. Se tricotează în acest mod 35 cm. Dupa, începe adăugarea ochiurilor din părți pentru formarea urechiușelor căciuliței- înaintea ochiului 1 de pe margine se adaugă din ambele părți cate un ochi. Ochiurile adăugite se includ în tricotarea batei. Se continua adăugirea ochiurilor pana la 22. A doua urechiușă a căciuliței se tricotează la fel.

Schema tricotare caciulita

Schema tricotare caciulita

In continuare se tricotează în felul următor: 22 ochiuri a unei urechiușe + 34 ochiuri pentru partea din fata a căciuliței+ 22 ochiuri a urechiușei 2 +26 ochiuri pentru partea din spate(ceafa). Se continua tricotarea in cerc, fără ca tricotarea sa se răsucească. Se tricotează o bata 2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos de aproximativ 3 cm. In rândul următor se trece la tricotarea modelului conform schemei, repetând raportul de 6 ori , (repartizând modelul în asa fel încât ‘panglica’ cu conuri sa se situeze în centrul părții din fata a căciuliței), concomitent în mod egal se scad 8 ochiuri.

Se tricotează conform schemei în care sunt prezentate toate rândurile circulare.

La sfârșit se scot ochiurile ramase si se leagă într-o ‘coada’.

Căciulița se finisează cu croșeta în felul următor: 1 rand piciorușe fără jeteu cu cate 2 piciorușe intre fiecare 2 perechi de ochiuri pare ale batei, ochiurile se finisează cu modelul “pasul racului”.

<- click pentru mărire ->

Notari conventionale

Notari conventionale


Comentarii la Caciulita cu conuri

  • multumesc frumos!

    Nicoleta 25 aprilie, 2014 12:12 am

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *